Timpul de pregătire și gătirea nu iau mai mult de 30 de minute, pentru 4 porții.
Publicitate
Timp de pregătire: 10 minute
Gătire: 20 minute
Dificultate: Ușor
Porții: 4
O supă cu legume super-verzi și delicios de gustoasă, cu doar câteva ingrediente simple, printre care se numără spanacul și ceapa verde.
Pasul 1
Încălziți untul și uleiul într-un vas mare până când se formează spumă. Căliți vârfurile de sparanghel timp de câteva minute pentru a le înmuia, după care le scoateți și le lăsați deoparte.
Pasul 2
Adăugați ceapa verde, tulpinile de sparanghel și usturoiul, și gătiți timp de 5-10 minute până se înmoaie, dar rămân totuși vii la culoare. Amestecați spanacul, turnați supa, dați în clocot, apoi pasați totul cu un blender de mână.
Pasul 3
Condimentați generos și adăugați apă fierbinte pentru a subția dacă este necesar. Lăsați în boluri și presărați vârfurile de sparanghel deasupra fiecărui bol. Stropiți cu ulei de măsline și serviți cu pâine de secară, dacă doriți.
Ingrediente:
- 25g unt
- puțin ulei vegetal
- 350g sparanghel, tulpini tocate, extremități lemnoase eliminate, vârfuri rezervate
- 3 cepe verzi, tăiate fin
- 2 căței de usturoi, zdrobiți
- 2 mâini mari de spanac
- 700ml supă de legume (preferabil proaspătă)
- ulei de măsline, pentru stropit (opțional)
- pâine rustică (preferabil de secară), pentru servit (opțional)
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu