Rețeta simplă și delicioasă. Bezele în două culori

Rețeta de bezele de casă este foarte ușor de făcut, iar rezultatul este de-a dreptul delicios.

Rețeta unor bezele delicioase fără coacere este foarte ușor de făcut, iar rezultatul este de-a dreptul delicios, conform retete-usoare.eu.

INGREDIENTE:

Pentru o porție dublă:

– 10 g de gelatină (2 lingurițe) + 60 ml de apă;

– 220 g de zahăr tos (11 linguri) + 60 ml de apă;

– 1 pachet de zahăr vanilat (asigurați-vă că este de calitate bună);

– 2 lingurițe de suc de sfeclă roșie fiartă;

– amidon și zahăr pudră în proporții egale.

MOD DE PREPARARE:

1. Tapetați forma, în care veți pune bezeaua, cu o fâșie de hârtie de copt sau de folie alimentară. Dacă veți folosi folia alimentară, vă recomandăm să o periați cu ulei rafinat de floarea-soarelui, ca să o puteți detașa ușor de bezea.

2. Amestecați într-un pahar gelatina cu 60 ml de apă și lăsați-o să se hidrateze.

3. Adăugați zahărul și apa într-o crăticioară. Pregătiți un sirop din ele, fierbându-le la foc mic până în momentul când pe suprafața compoziției se vor forma bule spumoase.

4. De îndată ce gelatina s-a hidratat, topiți-o pe o bain-marie, având grijă să nu o clocotiți. Turnați-o cât este caldă într-un bol adânc și bateți-o cu mixerul la viteză medie, adăugând siropul treptat (în jet subțire). Apoi măriți viteza mixerului până la cea mai maximă.

5. Când compoziția a început să devină albuie la culoare, adăugați zahărul vanilat și continuați să mixați.

6. După ce ați obținut o compoziție ce prinde forma telului, transferați imediat jumătate din amestecul obținut în formă și răspândiți-l uniform cu o spatulă.

7. Încorporați sucul de sfeclă roșie fiartă cu cea de-a doua parte de amestec, apoi turnați-l deasupra primului strat și răspândiți-l uniform.

8. Acoperiți stratul superior de bezea cu o folie alimentară unsă cu puțin ulei rafinat de floarea-soarelui și puneți forma pentru 2-3 ore în frigider la rece.

9. Încorporați amidonul și zahărul pudră (în proporții egale).

10. Presărați un tocător cu jumătate din această compoziție. Răsturnați bezeaua pe el și separați-o de foaia de copt. Tăvăliți-o bine prin ingredientele uscate, ca să nu fie lipicioasă. Apoi tăiați-o în bucățele, folosind un cuțit presărat cu același amestec. După aceasta, mai treceți și bucățelele tăiate prin amidon și zahăr pudră, ca să nu se lipească între ele.

Amplasați-le pe un platou și serviți-le cu plăcere!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel