Rețetă simplă și delicioasă. Tiramisu cu cremă de mascarpone și fructe de pădure

Pexels
Pexels

Bucătarul emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani, a preparat un tiramisu cu cremă de mascarpone și fructe de pădure.

Bucătarul emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani, a preparat un tiramisu cu cremă de mascarpone și fructe de pădure.

Ingrediente

pișcoturi pentru tiramisu

cafea fiartă și aromată cu coajă de portocală

Pentru cremă:

1 kg mascarpone

500 ml frișcă lichidă, neîndulcită

200 gr zahăr pudră

1 praf de sare

Pentru jeleu de fructe de pădure:

1 kg fructe de pădure

Mod de preparare

Pentru prepararea acestui delicios tort nu avem de făcut decât să pregătim o cafea pe gustul nostru, pecare o aromatizăm cu coajă de portocală. Cafeaua oate fi preparată la expressor, la filtru, sau fiartă la ibric, după cum obișnuiește fiecare.

Pe lângă cafea, mai pregătim un jeleu delicios din fructe de pădure, fără zahăr. Doar fierbem fructele, le trecem prin sită pentru a elimina semințele, iar sosul de fructe rezultat se mai pune la fiert până când capătă consistența unui jeleu. Lăsăm jeleul de fructe la răcit și pregătim crema de mascarpone.

Pentru a prepara crema de mascarpone cu frișcă, mixăm mascarponele cu zahărul pudră până când devine cremos. Mixăm și frișca lichidă, doar până când capătă puțin volum. Apoi le amestecăm și le mai mixăm împreună până când se omogenizează crema și devine mai consistentă.

Trecem pișcoturile prin cafeaua ușor caldă, doar pentru o fracțiune de secundă. Le așezăm într-o tavă, iar peste ele întindem o parte din cremă. Peste cremă întindem un strat subțire de jeleu de fructe și trecem cu un cuțin prin el, așa încât să marmoreze ușor crema de mascarpone. Continuăm cu alt rând de pișcoturi trecute prin cafea și repetăm pașii până la terminarea ingredientelor.

Dăm tortul tiramisu cu cremă de mascarpone și fructe de pădure la rece pentru cel puțin 2 ore înainte de a-l decora după propriul gust și propria imaginație și savura cu poftă alături de cei dragi.

VEZI ȘI: Cheesecake cu mascarpone și fructe. Nu există un desert mai bun! Iată rețeta pentru weekend

Cheesecake cu mascarpone și fructe? Daaa! Punem pariu că nu ai mai gustat un desert atât de bun. Și este perfect pentru weekend. Iată cum se prepară.

Ingrediente

Blat

- 250 de grame de biscuiți digestivi
- 70 g unt topit
- 3 linguri zahăr
- 1 praf de sare

Cremă

- 450g brânză dulce fină
- 450 g mascarpone
- ½ cană de zahăr
- 1 linguriță esență vanilie (sau extract de băț de vanilie)
- 4 ouă
- coajă de lămâie rasă

Decor

- 250 g gem de fructe de pădure
- 150 g căpșune, coacăze, mure, zmeură, afine (la alegere din fructele preferate)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel