Bucătarul emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani, a preparat un tiramisu cu cremă de mascarpone și fructe de pădure.
Bucătarul emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani, a preparat un tiramisu cu cremă de mascarpone și fructe de pădure.
pișcoturi pentru tiramisu
cafea fiartă și aromată cu coajă de portocală
Pentru cremă:
1 kg mascarpone
500 ml frișcă lichidă, neîndulcită
200 gr zahăr pudră
1 praf de sare
Pentru jeleu de fructe de pădure:
1 kg fructe de pădure
Pentru prepararea acestui delicios tort nu avem de făcut decât să pregătim o cafea pe gustul nostru, pecare o aromatizăm cu coajă de portocală. Cafeaua oate fi preparată la expressor, la filtru, sau fiartă la ibric, după cum obișnuiește fiecare.
Pe lângă cafea, mai pregătim un jeleu delicios din fructe de pădure, fără zahăr. Doar fierbem fructele, le trecem prin sită pentru a elimina semințele, iar sosul de fructe rezultat se mai pune la fiert până când capătă consistența unui jeleu. Lăsăm jeleul de fructe la răcit și pregătim crema de mascarpone.
Pentru a prepara crema de mascarpone cu frișcă, mixăm mascarponele cu zahărul pudră până când devine cremos. Mixăm și frișca lichidă, doar până când capătă puțin volum. Apoi le amestecăm și le mai mixăm împreună până când se omogenizează crema și devine mai consistentă.
Trecem pișcoturile prin cafeaua ușor caldă, doar pentru o fracțiune de secundă. Le așezăm într-o tavă, iar peste ele întindem o parte din cremă. Peste cremă întindem un strat subțire de jeleu de fructe și trecem cu un cuțin prin el, așa încât să marmoreze ușor crema de mascarpone. Continuăm cu alt rând de pișcoturi trecute prin cafea și repetăm pașii până la terminarea ingredientelor.
Dăm tortul tiramisu cu cremă de mascarpone și fructe de pădure la rece pentru cel puțin 2 ore înainte de a-l decora după propriul gust și propria imaginație și savura cu poftă alături de cei dragi.
VEZI ȘI: Cheesecake cu mascarpone și fructe. Nu există un desert mai bun! Iată rețeta pentru weekend
Cheesecake cu mascarpone și fructe? Daaa! Punem pariu că nu ai mai gustat un desert atât de bun. Și este perfect pentru weekend. Iată cum se prepară.
Blat
- 250 de grame de biscuiți digestivi
- 70 g unt topit
- 3 linguri zahăr
- 1 praf de sare
Cremă
- 450g brânză dulce fină
- 450 g mascarpone
- ½ cană de zahăr
- 1 linguriță esență vanilie (sau extract de băț de vanilie)
- 4 ouă
- coajă de lămâie rasă
Decor
- 250 g gem de fructe de pădure
- 150 g căpșune, coacăze, mure, zmeură, afine (la alegere din fructele preferate)
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu