Rețetă simplă și economică. Plăcinte suculente cu umplutură de carne tocată

Rețetă simplă de plăcinte suculente și coapte în două etape. Sunt foarte gustoase.

Rețetă simplă de plăcinte suculente și coapte în două etape, conform retete-usoare.ro.

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 500 g de făină;

– 1 linguriță de sare;

– 250 ml de apă clocotită;

– 1-2 linguri de ulei vegetal de floarea-soarelui;

Pentru umplutură:

– 800 g de carne tocată (la alegere);

– jumătate de linguriță de sare;

– jumătate de linguriță de piper negru măcinat;

– verdeață (cozi de ceapă verde și pătrunjel);

– 30 ml de apă;

– 30+30 g de unt;

Pentru sos:

– câteva crenguțe de mărar;

– 2 linguri de smântână fermentată;

– 2 căței de usturoi.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: amestecați făina cernută și sarea într-un bol adânc. Adăugați apa și frământați un aluat solid. Apoi adăugați uleiul și mai frământați-l timp de câteva minute, până când se va înmuia. Trebuie să obțineți un aluat omogen, fin și nelipicios.

2. Înfășurați bila de aluat într-o folie alimentară și lăsați-o să se odihnească timp de 15-20 de minute la temperatura camerei.

3. Pregătiți umplutura: puneți carnea tocată într-un bol adânc. Adăugați apa, sarea, piperul negru, cozile de ceapă verde și pătrunjelul tocat mărunt și amestecați totul cu o lingură.

4. Despachetați aluatul și divizați-l în cinci bucăți egale, modelându-le sub formă de bile.

5. Lucrând pe masa curată, luați o bilă de aluat și întindeți-o cu sucitorul în formă de turtiță rotundă, adăugați două linguri de umplutură în centrul acesteia și adunați marginile turtiței spre centru, acoperind complet umplutura. Lipiți-le foarte bine.

6. Întoarceți bila obținută cu „cusătura” în jos și aplatizați-o un pic cu degetele sau cu sucitorul. Modelați astfel toate plăcintele și amplasați-le pe un tocător.

7. Încingeți o tigaie cu 30 g de unt, adăugați câte o plăcintă și prăjiți-o timp de 5-7 minute pe fiecare parte la foc mic, până când se va rumeni.

8. Transferați plăcintele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, divizați 30 g de unt în 5 cubulețe și adăugați câte unul pe fiecare plăcintă. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la 180°C, astfel încât plăcintele să continue să se coacă timp de 10-15 minute.

9. Pregătiți sosul: încorporați smântâna cu mărarul tocat mărunt și cățeii zdrobiți de usturoi.

10. Scoateți plăcintele pe un platou și serviți-le cu sosul obținut!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel