Rețetă simplă de plăcinte suculente și coapte în două etape. Sunt foarte gustoase.
Rețetă simplă de plăcinte suculente și coapte în două etape, conform retete-usoare.ro.
Pentru aluat:
– 500 g de făină;
– 1 linguriță de sare;
– 250 ml de apă clocotită;
– 1-2 linguri de ulei vegetal de floarea-soarelui;
Pentru umplutură:
– 800 g de carne tocată (la alegere);
– jumătate de linguriță de sare;
– jumătate de linguriță de piper negru măcinat;
– verdeață (cozi de ceapă verde și pătrunjel);
– 30 ml de apă;
– 30+30 g de unt;
Pentru sos:
– câteva crenguțe de mărar;
– 2 linguri de smântână fermentată;
– 2 căței de usturoi.
1. Pregătiți aluatul: amestecați făina cernută și sarea într-un bol adânc. Adăugați apa și frământați un aluat solid. Apoi adăugați uleiul și mai frământați-l timp de câteva minute, până când se va înmuia. Trebuie să obțineți un aluat omogen, fin și nelipicios.
2. Înfășurați bila de aluat într-o folie alimentară și lăsați-o să se odihnească timp de 15-20 de minute la temperatura camerei.
3. Pregătiți umplutura: puneți carnea tocată într-un bol adânc. Adăugați apa, sarea, piperul negru, cozile de ceapă verde și pătrunjelul tocat mărunt și amestecați totul cu o lingură.
4. Despachetați aluatul și divizați-l în cinci bucăți egale, modelându-le sub formă de bile.
5. Lucrând pe masa curată, luați o bilă de aluat și întindeți-o cu sucitorul în formă de turtiță rotundă, adăugați două linguri de umplutură în centrul acesteia și adunați marginile turtiței spre centru, acoperind complet umplutura. Lipiți-le foarte bine.
6. Întoarceți bila obținută cu „cusătura” în jos și aplatizați-o un pic cu degetele sau cu sucitorul. Modelați astfel toate plăcintele și amplasați-le pe un tocător.
7. Încingeți o tigaie cu 30 g de unt, adăugați câte o plăcintă și prăjiți-o timp de 5-7 minute pe fiecare parte la foc mic, până când se va rumeni.
8. Transferați plăcintele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, divizați 30 g de unt în 5 cubulețe și adăugați câte unul pe fiecare plăcintă. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la 180°C, astfel încât plăcintele să continue să se coacă timp de 10-15 minute.
9. Pregătiți sosul: încorporați smântâna cu mărarul tocat mărunt și cățeii zdrobiți de usturoi.
10. Scoateți plăcintele pe un platou și serviți-le cu sosul obținut!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News