O rețetă simplă și interesantă pe care trebuie să o încerci mai ales că ingredientele sunt la îndemâna tututor.
500 g mălai
1250 ml apă
500 ml lapte dulce
o lingură sare de mare
un kilogram de morcovi
300 ml smântână
6 căței de usturoi
o legătură ceapă verde
o legătură de mărar
3 ouă
100 g ulei de floarea soarelui
100 g unt
sare și piper
Apa se pune la fiert împreună cu laptele dulce, sarea, puţin piper şi untul tăiat cuburi. Când a început să fiarbă se pune tot mălaiul şi se amestecă cu un tel ca să nu se formeze cocoloaşe. Mărarul se spală, se scurge de apă şi se toacă mărunt. Se ia mămăliga de pe foc, se lasă să se răcească şi când este încă călduţă se adaugă mărarul şi ouăle, potrivit restaurantedelux.ro.
Se amestecă, se toarnă într-o tavă unsă cu ulei, se introduce în cuptorul încins şi se coace 25-30 de minute la foc mediu. Morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se fierb 15 minute în apă cu sare. Se încinge uleiul rămas, se pun morcovii şi se prăjesc la foc mic 15 minute.
Se condimentează, se adaugă trei căţei de usturoi feliaţi, se mai ţin două minute pe foc şi se servesc alături de mămăliga caldă. Se poate servi cu sos din smântână, usturoiul rămas, ceapă verde, sare și piper.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu