În ediția din 7 februarie 2022 a emisiunii Super Neatza cu Răzvan și Dani, chef Radu Darie a preparat o supă de pui grecească.
Chef Radu Darie a preparat, în ediția din 7 februarie 2022 a emisiunii Super Neatza cu Răzvan și Dani, o supă de pui grecească.
1 pui de mărime medie
4 litri de apă
200 gr năut
1 buc. fenicul
2 morcovi
sare și piper
ulei de măsline
brânză feta
suc de lămâie
Se pune puiul la fiert în apă și se înlătură spuma care se formează. Se lasă să fiarbă până când carnea începe să se pătrundă.
Între timp, se hidratează boabele de năut și se adaugă în supa care fierbe. Se Toacă fenicului în bucăți mici și se adaugă și acesta în supa care fierbe. e asezonează cu puțină sare și piper. Acestea se vor adăuga în mai multe etape, în funcție de gust.
Se lasă supa de pui cu legumele să fiarbă până când sunt bine pătrunse toate ingredientele.
Separat, într-o tigaie așezată pe flacăra aragazului se încinge puțin ulei de măsline și se adaugă morcovul curățat și răzuit.
Se lasă să se caramelizeze răzătura de morcov ușor, pentru a-și degaja aroma. Apoi se adaugă în supa de pui.
Se mai fierbe supa de pui cu legume pentru câteva minute, atât cât să se întrepătrundă cu gustul de la morcovul caramelizat. Apoi se strecoară legumele, iar carnea se desface de pe oase și se taie în bucăți mici.
O parte din legumele scurse se trec prin blender și se transformă într-un sos cremos, împreună cu puțină brânză feta. Se adaugă în supa strecurată, oferindu-i o textură de supă cremă mai fluidă.
Supa de pui grecească se servește acrită cu suc de lămâie, după gust și felii de brânză feta. Este foarte gustoasă, mai ales servită cu pâinici de casă preparate la tigaie.
VEZI ȘI: Ciorbă de văcuță. Rețeta clasică
Vrei să te bucuri de o delicioasă ciorbă de văcuță? Atunci, mergi în bucătărie și apucă-te de treabă. Iată rețeta...
500 g carne de vită
2 cartofi medii
3 morcovi
1 ceapă mare
1 ţelina medie
1 păstârnac
2 ardei
o mână de fasole verde
3 linguri pastă de tomate
3 linguri leuştean
3 linguri ulei
300 ml borş
sare (după gust)
Taie carnea cubuleţe şi pune-o la fiert în apă, cu puţină sare. Spumează carnea periodic, până ce supa rămâne limpede. În răstimp, toacă legumele (le poţi da pe răzătoare sau le poţi tăia cubuleţe). Căleşte ceapa tocată mărunt în 3 linguri de ulei, adaugă morcovul, ţelina şi păstârnacul, potrivit retetepractice.ro. După 1-2 minute, pune toate legumele (cu tot cu ulei) în supa de vită, împreună cu cartofii tăiaţi cuburi. După 25 de minute, adaugă ardeiul în ciorbă, iar după 5 minute completează cu pasta de tomate şi borşul. Când ciorba a dat bine în clocot, potriveşte de sare şi adaugă leuşteanul. Serveşte ciorba de văcuţă cu smântână.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu