Rețetă simplă și rapidă de gem. Învață totul de la un bucătar celebru

Vlăduţ, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”, prezintă o rețetă simplă și rapidă de gem.

Ingrediente pentru gem din fructe de pădure și cireșe

1 kg fructe de pădure: afine, zmeură, mure

1 kg cireșe fără sâmburi

2 kg zahăr

sucul de la o lămâie 

Mod de preparare

Fructele, bine spălate și scurse, se trec prin blender, dacă preparăm gem, sau se lasă întregi, dacă optăm pentru dulceață.

Se adaugă zahărul gelifiant și zeama de lămâie și se amestecă bine, apoi se lasă până se formează sirop. Se mai amestecă ușor, din când în când.

Se transferă vasul pe foc și se fierbe compoziția pentru 4 minute. Compoziția pentru gem sau dulceață se pune fierbinte în borcanele sterilizate.

Se înfiletează capacele și se învelesc borcanele în pături, lăsându-le acolo până se răcesc definitiv, notează a1.ro. Apoi se trec în cămară, etichetate frumos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel