Vlăduţ, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”, prezintă o rețetă simplă și rapidă de gem.
1 kg fructe de pădure: afine, zmeură, mure
1 kg cireșe fără sâmburi
2 kg zahăr
sucul de la o lămâie
Fructele, bine spălate și scurse, se trec prin blender, dacă preparăm gem, sau se lasă întregi, dacă optăm pentru dulceață.
Se adaugă zahărul gelifiant și zeama de lămâie și se amestecă bine, apoi se lasă până se formează sirop. Se mai amestecă ușor, din când în când.
Se transferă vasul pe foc și se fierbe compoziția pentru 4 minute. Compoziția pentru gem sau dulceață se pune fierbinte în borcanele sterilizate.
Se înfiletează capacele și se învelesc borcanele în pături, lăsându-le acolo până se răcesc definitiv, notează a1.ro. Apoi se trec în cămară, etichetate frumos.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu