Mâncare post. Tartă cu urzici. Neașteptat de gustoasă!. Tarta cu urzcici este o idee genială de preparat, în perioada postului. Iată cum se prepară.
750 g urzici
10 fire ceapă
1 lingura de făină
3 ouă
2 linguri de gris
150 g caşcaval
2-3 linguri ulei
sare
piper
Mâncare post. Tartă cu urzici. Neașteptat de gustoasă! Urzicile se fierb cu sare la foc mare. După ce au fiert se scurg şi se toacă cât mai mărunt. Se înăbuşă în ulei şi se adăugă firele de ceapă verde tocată mărunt, scrie adevarul.ro.
Mâncare post. Tartă cu urzici. Neașteptat de gustoasă! Se freacă o lingură de ulei cu o lingură de făină şi se adaugă treptat urzicile. Este indicat să se subţieze cu zeama în care au fiert, iar apoi să se pună din nou la fiert, la foc mic. După ce se răcește, se adaugă treptat 3 ouă crude bătute, ceapa înăbuşită, grișul şi caşcavalul ras şi se adaugă sare şi piper.
Mâncare post. Tartă cu urzici. Neașteptat de gustoasă! Preparare foaie de tăiţei: din 1 ou, 1 lingura de apă, 1 vârf de cuţit de sare şi faină cât cuprinde. Se tapetează cu ea o cratiţă care se lăsă puţin mai lungă pe margini, iar apoi se pune compoziţia, se aşează 5 ouă fierte tari şi se acoperă la final cu foaia de tăiţei de pe margini. Se dă la cuptor şi se serveşte rece.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News