Lidia Fecioru a explicat rețeta pentru uleiul de liliac.
Potrivit Lidiei Fecioru, aveți nevoie de „flori de liliac proaspete, orice ulei vegetal, vas de 1 litru cu capac”.
„Rupem cu grijă micile flori de tulpini și le punem în borcan. Se încălzește uleiul vegetal la 40 de grade și se umple până sus, cu flori. Acoperiți recipientul cu un capac și lăsați-l să se răcească timp de 2 zile.
Strecurati uleiul prin tifon, apăsăm bine petalele de liliac. Încălziți din nou uleiul și adăugați o porție nouă de flori, lăsați-i să se infuzeze. Repetați procedura până când obțineți ulei suficient de parfumat. Acest ulei este minunat pentru migrene, frisoane, masajul articulațiilor dureroase cu reumatism și alte boli ale organelor de mișcare. Încercați să adăugați acest ulei la cremă, loțiune, șampon și balsam - veți îmbogăți produsele cosmetice cu aroma cea mai fermecătoare și substanțe valoroase”, a scris Lidia Fecioru pe contul ei de Facebook.
„Dacă adăugați ulei în produsele de curățat când curățați, atunci aroma proaspătă va umple întreaga casă. Liliacul ameliorează stresul și toate tipurile de tulburări nervoase”, a mai transmis Lidia Fecioru.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu