Vafele sunt originare din Europa de Nord. Vafele pot fi decorate cu cremă de vanilie sau ciocolată și fructe (căpșuni, afine, banane etc).
Astăzi vă arătăm cum să faceți vafe fără unt, un aluat la fel de moale făcut cu ulei și iaurt grecesc, rapid și ușor de preparat. Pentru a găti vafele veți avea nevoie de aparatul special pentru vafe, astfel după gătire ele vor avea clasicele găuri pătrate, care să fie umplute cu creme delicioase, dulcețuri, siropuri sau să fie savurate cu smântână și fructe, potrivit Giallozafferano. O rețetă grozavă pentru micul dejun, de împărtășit cu întreaga familie!
Făină tip 00 - 270 g
Lapte - 45 g
Ouă - 2 buc
Ulei - 80 g
Iaurt grecesc - 200 g
Zahăr - 90 g
Vanilie - 1 linguriță
Praf de copt - 16 g
Pentru a face vafe fără unt, spargeți mai întâi ouăle într-un castron. Adăugați zahărul și începeți să amestecați până obțineți un amestec ușor și pufos. Adăugați încet uleiul în timp ce mixați compoziția. Apoi adăugați iaurtul, amestecați și o parte din făină.
Continuați să amestecați compoziția iar treptat adăugați restul de făină. Spre final se adaugă laptele, vanilia și praful de copt. Amestecă până ce compoziția devine omogenă.
Se unge forma pentru vafe cu un pic de ulei și când este deja caldă se adaugă o cantitate potrivită ( în funcție de mărimea formei aproximativ câte un polonic) din compoziția rezultată. Se coace timp de 5 minute. Pentru a scoate din formă vafele coapte, folosiți o spatulă.
Notă: În cazul în care nu aveți o formă de vafe, puteți folosi și o tigaie clasică, doar că în acest caz vor rezulta... clătite americane.
Poftă bună.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News