Coifurile, acele prăjituri savuroase, pline cu cremă de vanilie, îți vor readuce gustul de altădată. Iată cum se prepară.
Ai nevoie de 6 ouă, zahăr şi făină. Zahăr şi făină punem exact cât cântăresc ouăle, scrie traieste-bine.ro. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul pudră până se fac spumă. Separat se bat albuşurile. La gălbenuşurile bătute cu zahărul se adaugă alternativ o lingură de făină cu o lingură de albuş spumă.
Se ia apoi cu o linguriţă din aluatul astfel format şi se pune în tava tapetată cu unt şi făină. Se pune la cuptor. Când s-au copt (cca 20-25 minute), se deschide uşa cuptorului lăsându-se tava înăuntru. Se ia cu cuţitul rotunjoarele formare şi se mulează pe o formă de coif. Dacă stau prea mult în contact cu aerul rece se întăresc şi nu se mai pot mula. Se umplu cu cremă, de preferat cremă de vanilie.
Vezi și: Mâncare ardelenească. Gust și tradiție în farfurie! Rețeta românească plină de savoare
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu