Acest preparat simplu și savuros, va deveni rapid preferatul familiei tale, mai ales al copiilor.
Ingrediente
- 2 bucăți piept de pui
- 1 cățel de usturoi
- sucul de la o lămâie mare
- 1 ou
- pesmet
- câteva fire de pătrunjel
- sare
- piper
Cum se prepară
Pieptul de pui se feliază și apoi se taie bucăți mici. Sucul de lămâie se pune peste cățelul de usturoi zdrobit. Se amestecă. Se toacă firele de pătrunjel și se adaugă peste usturoi. Se amestecă. Amestecul rezultat se toarnă peste bucățile de pui, potrivit retete.unica.ro. Se lasă la marinat câteva ore sau mai bine peste noapte. Se scurge puiul, se sărează și piperează după gust. Într-o farfurie adâncă se bate oul. Într-o altă farfurie se împrăștie pesmet. Se trece fiecare lacrimă de pui prin ou și pesmet. Lacrimile de pui se prăjesc în ulei până se rumenesc. Bucățile de pui se așază pe hârtie de bucătărie pentru a scăpa de uleiul în plus. Lacrimile de pui se servesc alături de sos de usturoi sau ketchup.
BONUS: Nuggets de pui, gata în 15 minute
Pentru cinci porții veți avea nevoie de:
- un piept de pui
- un cățel de usturoi
- făină de grâu
- sare, piper măcinat, boia, curry - după gust
- 4 ouă
- 2 linguri de lapte
- 2 linguri de smântână
Cum se prepară rețeta
Căliți fileul de pui în apă curată, uscați-l și tăiați-l în fâșii. Acestea nu trebuie să fie prea mari pentru a se prăji rapid. Într-un bol se amestecă sarea, piperul, curry, boiaua de ardei și usturoiul pisat. Treceți fâșiile de carne prin acest amestec de condimente.Spaghete de dovlecei în sos de cașcaval. Nu ați mai gătit niciodată așa aceste legume
Acum trebuie să faceți un aluat. Bateți ouăle cu laptele și smântâna până se omogenizează.Treceți bucățile de carne prin acest aluat și prăjiți-le în ulei încins, într-o tigaie adâncă. Carnea nu trebuie să ardă, ci să se gătească în ulei, la fel ca și cartofii prăjiți. Sosurile delicate sunt ideale pentru nuggets de pui: din iaurt grecesc, amestecat cu smântână și ierburi sau chili. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News