Rețetă vin fiert. Dacă vrei să-ți iasă cu adevărat deosebit, pregătește-l așa. Garantat vei simți diferența!

Vin fiert. Foto Pexels
Vin fiert. Foto Pexels

E greu să dai greș cu următoarea rețetă de vin fiert. 

Ingrediente

 100 g zahăr

 750 ml vin roșu

 1/2 linguriță cardamom măcinat/10 semințe cardamom

 1/2 linguriță scorțișoară

 10 cuișoare

 5-6 steluțe anason

 1/4 linguriță ghimbir măcinat/o bucățică ghimbir

 2 portocale

 1 lămâie

 2 linguri lichior de portocale

Mod de preparare

Spală citricele bine, apoi taie-le. Pune toate ingredientele, mai puțin lichiorul, într-o cratiță, împreună cu vinul, și lasă-le la foc mediu până ce vinul clocotește.

Când vinul a început să fiarbă, dă focul cât mai mic și lasă-l să clocotească ușor pentru 20 de minute. Spre finalul timpului de fierbere, adaugă și lichiorul aromat.

Strecoară apoi vinul și servește-l cu bucățele de portocală în fiecare cană sau pahar, notează retetepractice.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel