E greu să dai greș cu următoarea rețetă de vin fiert.
100 g zahăr
750 ml vin roșu
1/2 linguriță cardamom măcinat/10 semințe cardamom
1/2 linguriță scorțișoară
10 cuișoare
5-6 steluțe anason
1/4 linguriță ghimbir măcinat/o bucățică ghimbir
2 portocale
1 lămâie
2 linguri lichior de portocale
Spală citricele bine, apoi taie-le. Pune toate ingredientele, mai puțin lichiorul, într-o cratiță, împreună cu vinul, și lasă-le la foc mediu până ce vinul clocotește.
Când vinul a început să fiarbă, dă focul cât mai mic și lasă-l să clocotească ușor pentru 20 de minute. Spre finalul timpului de fierbere, adaugă și lichiorul aromat.
Strecoară apoi vinul și servește-l cu bucățele de portocală în fiecare cană sau pahar, notează retetepractice.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu