Vlăduț, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan și Dani”, are o rețetă de vinete grecești.
Bucătarul de la „Neatza cu Răzvan și Dani” a propus o rețetă de vinete grecești cu măsline verzi, pastă de măsline verzi, ardei copți, migdale, iaurt grecesc și branză feta.
vinete
măsline verzi
pastă de măsline verzi
ardei copți
migdale
iaurt grecesc
brânză feta
ulei de măsline
2-3 căței de usturoi
Vinetele se coc pe grătar, ca pentru salata clasică de vinete, dar se curăță cu grijă, pâstând coaja pentru a asambla salata de vinete în ea.
Se amestecă vinetele scurse și tocate mărunt cu iaurtul, de asemenea scurs, astfel se vor deschide la culoare.
Se adaugă pastă de măsline, ardei copți, tocați mărunt, bucăți mici de brânză feta și migdale tocate grosier. Usturoiul se curăță și se pisează, apoi se freacă cu ulei de măsline și se adaugă în salata de vinete, notează a1.ro.
Dacă mai pregătim și niște lipii la tigaie sau pe o plită încinsă, deliciul va fi maxim!
Vlăduţ a explicat și cum se pregătește o rețetă delicioasă de „vinete românești".
1 kg vinete
ulei
ceapă
sare
piper
Pentru servit:
roșii
1 cățel de usturoiulei
brânză
pâine
Mai întâi, coacem vinetele pe o tablă deasupra flăcării de la aragaz, de preferință. Ulterior, curățăm vinetele sub jet de apă rece, pentru a nu le da timp să se oxideze și să devină amărui. Scurgem vinetele și le tocăm pe un blat de lemn.
Vlăduț recomandă să avem grijă ca, după coacere și curățare, vinetele să nu intre în contact cu niciun obiect metalic pentru a nu oxida. Nici bolul de salată nu trebuie să fie metalic.
Amestecăm vinetele cu ulei. Apoi tocăm o ceapă și o adăugăm la salata de vinete. Nici cu ceapa nu trebuie să exagerăm.
Vlăduț are și un truc interesant, care va fi pe placul multora, notează a1.ro. Din câteva roșii bine coapte, decojite și tocate mărunt, cu o ceapă mică și un cățel de usturoi, preparăm un sos scăzut în puțin ulei sau ulei de măsline. În acest sos, vom înmuia feliile de pâine prăjite, în prealabil, vom răzui puțină brânză deasupra, apoi vom întinde salata de vinete. Mai punem alături și câteva felii proaspete de roșii și deliciul va fi maxim.
Vânăta „absoarbe grăsimea ca un burete”, precizează medicul nutriționist Mihaela Bilic.
„Dincolo de calitățile ei nutritive (apă, fibre, minerale și vitamine din grupul B), vânăta are o proprietate aparte: absoarbe grăsimea ca un burete. Și mai e un amănunt de care trebuie ținut cont: vinetele nu pot fi consumate crude! Tratamentul termic are rolul nu numai de a le schimba consistența, dar neutralizează și solanina, o substanță toxică ce poate da indigestie”, a precizat Mihaela Bilic pe contul de Instagram.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News