Rețeta virală care a adunat milioane de vizualizări. Cu siguranță ai ingredientul vedetă în casă

Foto: Captură video Antena 3 CNN
Foto: Captură video Antena 3 CNN

O rețetă a devenit virală pe internet, iar ingredientul vedetă se găsește în casa fiecărui român.

Reţeta a devenit populară într-un timp foarte scurt, adunând deja milioane de vizualizări pe conturile de social media, iar ingredientul vedetă este cartoful. Este vorba despre o variantă sănătoasă și gustoasă a tradiționalilor tocinei.

Pentru a prepara această rețetă aveți nevoie de un kilogram de cartofi curățați, 3-4 ouă, o lingură de făină, 30 ml de ulei de măsline, sare, piper și, pentru un plus de gust, 2 căței de usturoi. Cei care își doresc să obțină un gust mai fin pot adăuga ierburi aromatice proaspete, cum ar fi rozmarin sau cimbru. În plus, dacă pui  și un strop de smântână, compoziția va deveni mai cremoasă, potrivit Antena 3 CNN.

Mode de preparare

În primul rând trebuie să răzuiești cartofii folosind o răzătoare mare. După ce cartofii sunt răzuiți, se pun direct în tavă. Puteți folosi orice fel de tavă pe care o ungi cu puțin ulei de măsline sau unt, după care adăugați ouăle bătute, condimentate cu sare și piper. Dacă vrei să ai un gust picant, poți pune și fulgi de ardei iute sau sos picant.

După ce ai amestecat totul, pune compoziția peste cartofi. Apoi, pune tava la cuptor la 180 de grade, căldură sus-jos. Pentru o variantă vegană, ouăle pot fi înlocuite cu un amestec de semințe de in măcinate și apă.

Cartofii rași la cuptor sunt gata după aproximativ în 40 de minute. Aceștia pot fi serviți calzi sau reci. Pe măsură ce se răcesc, amidonul din cartofi se transformă în amidon rezistent, reducând indicele glicemic, oferind astfel o alegere mai bună pentru cei care își monitorizează aportul de carbohidrați sau doresc să mențină o dietă echilibrată.

Spre deosebire de tocinele prăjite în ulei, această rețetă a fost adaptată pentru a fi sănătoasă. Preparatul poate fi servit cu o salată proaspătă de roșii sau castraveți, pentru un plus de prospețime, sau cu un sos de iaurt și usturoi, care adaugă un contrast răcoritor. Este perfectă atât pentru adulți, cât și pentru copii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel