Lichiorul de izmă este o băutură fină, perfectă pentru serile de vară. Iată rețeta din 1943...
Ingrediente:
- 100 g frunze de mentă
- 2 litri de alcool
- 500 g zahăr
- 2 pahare de apă
Cum se prepară
Spală frunzele de mentă și pune-le într-un borcan încăpător sau într-un alt recipient adecvat. Adaugă alcoolul, suficient cât să acopere frunzele de mentă, apoi acoperă borcanul cu un capac sau o farfurie, potrivit reteteistorice.ro. Lasă amestecul la macerat timp de 3-4 săptămâni într-un loc cald, agitând ocazional, după care strecoară lichidul.
Prepară un sirop din cele 2 pahare de apă și zahăr. Amestecă siropul cu alcoolul strecurat, apoi transferă lichidul în sticle pe care să le închizi bine. Păstrează sticlele într-un loc răcoros.
BONUS: Lichior de cireșe. Rețete foarte veche: Datează din 1908
Ingrediente
- 2 kg cireșe
- 1 linguriță cu vârf scorțișoară pudră
- 10 cuișoare
- sâmburii de la 300 g cireșe
- 1,5 l alcool
- 400 g zahăr
- 1/2 l apă
Cum se prepară
Cireșele se spală și se curăță de codițe. De la 300 g cireșe (din cele 2 kg) scoatem sâmburii și îi zdrobim. Punem toate cireșele într-un borcan de sticlă încăpător sau o damigeană de sticlă și apoi adăugăm scorțișoara, cuișoarele, sâmburii zdrobiți și alcoolul, potrivit reteteistorice.ro. Amestecăm bine, astupăm recipientul și punem la macerat 1-2 săptămâni (din când în când mai amestecăm compoziția).
După perioada de așteptare, strecurăm lichidul și îl amestecăm cu siropul răcit de zahăr (zahărul se topește pe foc în apă și apoi se lasă la răcit). Se pune lichiorul în sticle, se astupă și se pun în cămară.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News