De Crăciun, surprinde-i pe cei dragi cu trei rețete delicioase de cocktail.
Ingrediente:
1 sticlă de vin roșu
1 portocală (tăiată felii)
4 cuișoare
2 bucăți de scorțișoară
3 linguri de zahăr brun
Mod de preparare:
Pune vinul într-un ibric sau cratiță și adaugă portocala tăiată felii, cuișoarele, scorțișoara și zahărul. Fierbe amestecul la foc mic până când zahărul se dizolvă complet și aromele se combină bine. Îndepărtează de pe foc și lasă să stea timp de aproximativ 15-20 de minute. Servește vinul fiert cald în pahare.
Ingrediente:
6 gălbenușuri de ou
1 cană de zahăr
2 căni de lapte
1 cană de frișcă lichidă
½ cană de rom sau coniac (opțional)
scorțișoară măcinată pentru decor
Mod de preparare:
Într-un bol mare, bate gălbenușurile cu zahărul până obții o compoziție omogenă. Adaugă laptele și frișca treptat în amestecul de ou, continuând să amesteci. Dacă dorești, poți adăuga romul sau coniacul pentru aromă. Lasă eggnog-ul la frigider timp de cel puțin o oră sau până când este complet răcit.Atunci când servești, presară puțină scorțișoară măcinată deasupra fiecărui pahar.
Ingrediente:
50 ml vodcă
75 ml suc de merișoare
15 ml suc proaspăt de lămâie
bere cu ghimbir
merișoare proaspete și felii de lămâie pentru decor
Mod de preparare:
Umple un pahar cu mai multe cuburi de gheață. Adaugă vodca, sucul de merișoare și sucul de lămâie. Amestecă ușor și completează cu ginger beer. Decorează cu câteva merișoare proaspete și o felie de lămâie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu