Rețete de post. Cartofi copți cu usturoi. În Postul Paștelui sau Postul Mare, așa cum mai este cunoscut, această rețetă reprezintă o mină de aur. Se prepară ușor, rapid și gustul nu poate fi ignorat. Un preparat aparent banal, dar extrem de savuros.
Ingrediente
3-4 linguri ulei de măsline
rozmarin
piper
sare
1 căpăţână usturoi
1 kg cartofi mici
1-2 linguri pesmet
Vezi și: Tocană de murături prăjite. Cea mai gustoasă mâncare
Rețete de post. Cartofi copți cu usturoi. Se spală cartofii în câteva ape şi se pun să fiarbă în coajă, cu apă şi sare, acoperiţi cu un capac. Se verifică dacă au fiert, apoi se scurg şi se lasă câteva minute să se răcească, potrivit retete.unica.ro.
Rețete de post. Cartofi copți cu usturoi. Cartofii fierţi se curăţă, se condimentează cu sare şi se ung cu ulei de măsline. Se pun într-o tavă tapetată cu pesmet şi se bagă la cuptor timp de 30-40 de minute, să se rumenească.
Rețete de post. Cartofi copți cu usturoi. Între timp, se curăţă usturoiul, se spală şi se crestează pe margini apoi se pune în tava încinsă. Se întorc cartofii ca să se rumenească pe ambele părţi. După ce au căpătat o crustă aurie, se presară căţeii de ustroi printre cartofi şi se lasă să mai stea în cuptor. Cartofii se servesc ornaţi cu frunze de rozmarin şi căţei de usturoi.
Vezi și: Tașche cu pegmez. Rețeta veche de pachețele cu gem. Cea mai bună prăjitură
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu