Ciorba de varză lipovenească se prepară de secole întregi. Este o idee numai bună, în perioada postului. Iată cum se prepară.
Ingrediente pentru 10 porţii:
- varză dulce-o jumătate dintr-o bucată
- ceapă (trei bucăţi)-500 de grame
- morcovi (două bucăţi)-250 de grame
- ardei capia roşu (o bucată) -150 de grame
- ardei gras verde (o bucată sau două) -200 de grame
- sfeclă roşie - o bucată
- țelină (o bucată) - 200 de grame
- pătrunjel-o legătură
- cimbru - o crenguţă
- sare, piper, după gust
- pastă de tomate - două, trei linguri
- borş -un litru
- ardei iute - o bucată
Vezi și: Rețete de post. Cartofi copți cu usturoi
Legumele vor fi tăiate în fâşii cât mai subţiri, cu excepţia morcovului, pe care îl vom tăia rondele.
"Tăierea lor cât mai subţire va facilita fierberea. Primele puse la fiert vor fi rădăcinoasele. Dintre ele, sfecla roşie dă preparatului o dulceaţă deosebită şi o culoare aparte, iar după 15 minute vom adăuga pasta de tomate", explică Nichi Mărăcine, maestru de artă culinară, potrivit adevarul.ro.
După 20 - 30 de minute, vom pune şi varza la fiert, acrim preparatul cu borş, adăugăm sare şi piper după gust, iar apoi cimbru şi pătrunjel.
Vezi și: Usturoi murat, rețeta. Cum se pune la borcane
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu