Urmărește emisiunea live


REȚETE DE POST. Ciorbă de varză lipovenească, reţeta veche

Ciorba de varză lipovenească se prepară de secole întregi. Este o idee numai bună, în perioada postului. Iată cum se prepară.

Alegeri prezidentiale 2024

Ingrediente pentru 10 porţii:

- varză dulce-o jumătate dintr-o bucată

- ceapă (trei bucăţi)-500 de grame

- morcovi (două bucăţi)-250 de grame

- ardei capia roşu (o bucată) -150 de grame

- ardei gras verde (o bucată sau două) -200 de grame

- sfeclă roşie - o bucată

- țelină (o bucată) - 200 de grame

- pătrunjel-o legătură

- cimbru - o crenguţă

- sare, piper, după gust

- pastă de tomate - două, trei linguri

- borş -un litru

- ardei iute - o bucată

Vezi și: Rețete de post. Cartofi copți cu usturoi

Cum se prepară

Legumele vor fi tăiate în fâşii cât mai subţiri, cu excepţia morcovului, pe care îl vom tăia rondele.

"Tăierea lor cât mai subţire va facilita fierberea. Primele puse la fiert vor fi rădăcinoasele. Dintre ele, sfecla roşie dă preparatului o dulceaţă deosebită şi o culoare aparte, iar după 15 minute vom adăuga pasta de tomate", explică Nichi Mărăcine, maestru de artă culinară, potrivit adevarul.ro.

După 20 - 30 de minute, vom pune şi varza la fiert, acrim preparatul cu borş, adăugăm sare şi piper după gust, iar apoi cimbru şi pătrunjel.

Vezi și: Usturoi murat, rețeta. Cum se pune la borcane

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel