Orezul prăjit cu legume reprezintă o idee foarte bună pentru masa de prânz, în perioada postului. Iată cum se prepară această rețetă.
Ingrediente
2 linguri de ulei de susan
2 căței de usturoi, tăiați mărunt
1 bucată ghimbir dat prin răzătoare
3 ouă
4 căni orez brun (gătit anterior și răcit)
1 cană de porumb
1-2 cești de mazăre
½ lingură de oțet
2-3 linguri sos de soia
ceapă verde, busuioc proaspăt, baby spanac
Cuișoarele, usturoiul și ghimbirul se prăjesc împreună, timp de un minut, într-o lingură de ulei. Ouăle se sparg în tigaie și se amestecă cu restul ingredientelor, după care adăugăm orezul.
Amestecăm și adăugăm cea de-a doua lingură de ulei, moment în care putem mări flacăra aragazului, în așa fel încât ouăle să se întrepătrundă cu orezul. Adaugăm porumbul, mazărea, oțetul și sosul de soia, amestecăm pentru încă 1-2 minute, după care putem opri focul. La final, după ce am luat tigaia de pe aragaz, putem introduce în amestec verdeața.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu