REȚETE DE POST. Supă de găluște de post

REȚETE DE POST. Supa de găluște este ideală în perioada postului. Hrănitoare și ușor de preparat, reprezintă rețeta perfectă.

Ingrediente: 2 morcovi, 2 cepe, 1păstârnac, 1 țelină; pentru găluște - 4 linguri de făină, 4 linguri de griș, 1 lingură amidon, 1 ceapă tocată mărunt, sare, boia și piper, 1 legătură pătrunjel.

Vezi și: REȚETE DE POST. Ciorbă de varză lipovenească, reţeta veche

Cum se prepară

REȚETE DE POST. Supă de găluște de post. Taie mărunt ceapa, morcovul, păstârnacul, țelina (pe ultimele 3 le poți da pe răzătoare chiar, dacă îți e mai ușor), potrivit retete.unica.ro. Asezonează cu sare, piper și boia și lasă la călit într-o oală înaltă, până se înmoaie. Adaugă peste 2 litri de apă. Lasă la fiert 10-15 minute.

REȚETE DE POST. Supă de găluște de post. Între timp, ocupă-te de găluște. Combină făina cu grișul, amidonul și ceapa tocată mărunt de tot cu puțină apă călduță, până obții o pastă omogenă. De îndată ce s-a format pasta, formează găluștele cu lingura și pune-le imediat în oală, la fiert.Lasă-le 5-10 minute la fiert, apoi oprește focul.

REȚETE DE POST. Supă de găluște de post. Adaugă pătrunjelul tocat, pune capacul și lasă să mai stea 5 minute.

Vezi și: Rețete de post. Cartofi copți cu usturoi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel