REȚETE DE POST. Supa de găluște este ideală în perioada postului. Hrănitoare și ușor de preparat, reprezintă rețeta perfectă.
Ingrediente: 2 morcovi, 2 cepe, 1păstârnac, 1 țelină; pentru găluște - 4 linguri de făină, 4 linguri de griș, 1 lingură amidon, 1 ceapă tocată mărunt, sare, boia și piper, 1 legătură pătrunjel.
Vezi și: REȚETE DE POST. Ciorbă de varză lipovenească, reţeta veche
REȚETE DE POST. Supă de găluște de post. Taie mărunt ceapa, morcovul, păstârnacul, țelina (pe ultimele 3 le poți da pe răzătoare chiar, dacă îți e mai ușor), potrivit retete.unica.ro. Asezonează cu sare, piper și boia și lasă la călit într-o oală înaltă, până se înmoaie. Adaugă peste 2 litri de apă. Lasă la fiert 10-15 minute.
REȚETE DE POST. Supă de găluște de post. Între timp, ocupă-te de găluște. Combină făina cu grișul, amidonul și ceapa tocată mărunt de tot cu puțină apă călduță, până obții o pastă omogenă. De îndată ce s-a format pasta, formează găluștele cu lingura și pune-le imediat în oală, la fiert.Lasă-le 5-10 minute la fiert, apoi oprește focul.
REȚETE DE POST. Supă de găluște de post. Adaugă pătrunjelul tocat, pune capacul și lasă să mai stea 5 minute.
Vezi și: Rețete de post. Cartofi copți cu usturoi
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News