Andreea Sava îți propune pe blogul personal trei rețete rapide pentru o cină delicioasă și care nu îngrașă.
Timp de preparare: 40-45 min
Ingrediente pentru 5 porții:
450 g de piept de pui dezosat, fără piele
400 g broccoli bucăți
300 g cremă de ciuperci (poate fi cumpărată de la supermarket)
½ cană brânză degresată rasă (de ex cheddar, telemea de capră etc)
Mod de preparare:
Încălziți cuptorul la 170 de grade Celsius. Pregătiți un vas de gătit pe care îl ungeți cu ulei de măsline extravirgin sau îl tapetați cu hârtie de copt.
Tăiați puiul în cubulețe. Puneți-le într-o tigaie, unsă cu ulei de măsline ca să nu se lipească, la foc mediu până când se pătrund bine (în jur de 7 mn pe fiecare parte).
Într-un bol mare, amestecați bine crema de ciuperci, broccoli și brânza. Adăugați puiul până fiecare bucată este acoperită bine.
Puneți amestecul în vasul de gătit pregătit la început și țineți la cuptor timp de 20-25 de minute.
Timp de preparare: 25 min
Ingrediente pentru 4 porții:
230 grame spaghete din făină integrală
2 căpățâni de usturoi tăiate
1 lingură de unt cu un conținut redus de grăsime
1 lingură ulei de măsline extravirgin
¾ de cană de ardei gras tăiat bucăți
½ cană sos de de scoici alb (opțional)
½ cană de vin alb
1 linguriță de zeamă de lămâie
½ linguriță ardei iute zdrobit
¼ linguriță de sare (de preferat de mare)
¼ linguriță piper negru
450 g creveți scampi de mărime medie (aprox. 40 de bucăți)
2 linguri pătrinjel mărunțit
1 lămâie tăiată în 4
Mod de preparare:
Fierbeți pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, scurgeți-le și puneți-le deoparte.
Într-o tigaie mare, puneți la foc mediu, usturoiul, uleiul de măsline și untul timp de 2 minute. Adăugați ardeiul gras, sosul de scoici, vinul, zeama de lămâie, ardeiul iute zdrobit, sarea și piperul. Coaceți până când ardeiul gras se rumenește, adică vreo 3 minute. Adăugați creveții și coaceți până când aceștia devin rozalii, adică în jur de 4 minute. Adăugați pătrunjelul și luați tigaia de pe foc. Adăugați pastele și amestecați. Se servește cald cu lămâia tăiată.
Timp de preparare: 35 min
Ingrediente pentru 8 porții:
1 cutie de 400 grame de paste penne din făină integrală
1 linguriță ulei de măsline extravirgin
½ ceapă mică tăiată mărunt
1 lingură de mujdei de usturoi
1 borcan de 700 g sos pentru paste light (se găsește la supermarket)
½ linguriță busuioc uscat
½ linguriță oregano uscat
¼ linguriță sare (de mare e mai sănătoasă)
¼ linguriță piper negru
½ cană brânză proaspătă degresată
½ cană brânză ricotta
1 cană și ½ de brânză mozzarela degresată
2 linguri de pătrujel proaspăt mărunțit
Mod de preparare:
Fierbeți pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, scurgeți-le și puneți-le deoparte.
Într-o tigaie mare, la foc mediu, încălziți uleiul de măsline. Adăugați ceapa și și usturoiul și coaceți până când ceapa se înmoaie, între 3 și 5 min. Reduceți flacăra, să fie mică, și puneți sosul pentru paste, amestecați busuiocul, oregano, sarea și piperul. Acoperiți și lăsați să se coacă timp de 5-7 minute și mai amestecați din când în când.
Încălziți cuptorul la 170 de grade Celsius. Tapetați un vas de gătit cu ulei de măsline sau hârtie de copt, ca să nu se lipească.
Într-un bol mediu, combinați brânza proaspătă, ricotta și 1 cană de mozarella.
Sosul amestecați-l cu pastele. Puneți jumătate din cantitatea de paste în vasul de gătit. Întindeți uniform jumătate din amestecul de brânză apoi adăugați restul de paste și apoi restul de amestec de brânză. Restul de brânză mozzarella împrăștiați-l deasupra. Băgați la cuptor vasul neacoperit timp de 18-20 de minute, până când brânza s-a topit. Garnisiți cu pătrunjel și e gata de mâncat.
Vezi și: Dieta cu paste. Scapă rapid de kilogramele acumulate cu mâncărurile favorite
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu