Rețete Sărbători. Salată de boeuf, varianta originală. Cum se prepară

Rețete Sărbători. Salată de boeuf, varianta originală. Cum se prepară. În prag de Sărbători, gospodinele își pun la punct lista preparatelor care vor trona pe masa de Crăciun, dar și în fața invitaților, de Revelion. Printre vedetele meniului se numără salata de boeuf. Iată cum se prepară.

Ingrediente supă de vită

800 g carne de vită cu os pentru supe, ciorbe
3 litri apă rece
2 linguriţe de sare

500 g zarzavat: morcovi, rădăcină de pătrunjel, păstarnac şi o ţelina mică
o ceapă mărişoara, întreagă (se aruncă după fierbere)
o linguriţă boabe de piper negru

Ingrediente

150 g castraveţi muraţi
150 g mazăre verde din conservă
250 g cartofi fierţi în coajă
maioneza din 3 gălbenuşuri, 3 linguriţe cu vârf de muştar şi 200 ml ulei

Vezi și: Masa de Crăciun. De ce să adaugi oțet în aluatul de cozonac. Trucul folosit de chefii bucătari

Decor

gogoşari muraţi
castraveţi muraţi
măsline rondele fără sâmburi
2-3 ouă fierte
pătrunjel verde
maioneză

Mod de preparare

Rețete Sărbători. Salată de boeuf, varianta originală. Oasele şi carnea se pun la fiert, timp de o oră. Zarzavaturile se spală şi se curăţă bine. Se pun la fiert peste carne. Se adaugă sare şi piper şi se lasă la fiert, cu capacul pus. La oala cu presiune se vor fierbe în două ore, la oala normală trebuie să fiarbă 4 ore, scrie savoriurbane.com.

Vezi și: Chec pufos cu cacao, rețetă. Prăjitura Sărbătorilor de Iarnă, făcută de mama

Rețete Sărbători. Salată de boeuf, varianta originală. Dacă scade apa şi alimentele nu sunt fierte, completaţi cu apă rece. Lăsaţi să fiarbă din nou până când toate sunt moi. Cartofii se spală bine şi se pun la fiert, în coajă.

Rețete Sărbători. Salată de boeuf, varianta originală. După fierbele, ingredientele se pun la scurs. Ceapa se scurge şi se aruncă. Tocaţi mărunt, cât bobul de mazăre, toate legumele fierte şi carnea de vită. Mazărea se scurge de zeama din borcan şi se spală. Se adaugă peste alimentele mărunţite anterior.

Rețete Sărbători. Salată de boeuf, varianta originală. Se amestecă bine toate ingredientele şi se pune maioneza făcută în casă. Se pune şi muştar şi se mai condimentează din nou, după gust, cu sare şi piper. Amestecul se lasă câteva ore la frigider pentru ca aromele să se întrepătrundă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel