Iată trei rețete de turtă dulce, fursecuri și biscuiți de casă, desertul potrivit pentru sărbătorile de iarnă.
Pentru mulți, Crăciunul este o perioadă marcată de alergatul după cadouri și de pregătirea casei pentru oaspeți. Însă, într-o lume grăbită, prepararea dulciurilor de casă rămâne o activitate plină de semnificație, care aduce împreună generațiile și creează legături profunde. Copiii se bucură nespus de aceste momente, fie că ajută la frământat aluatul, la decuparea formelor sau la decorarea cu glazură colorată.
Ingrediente:
450 g făină
150 g zahăr brun
150 g unt
200 ml miere
2 ouă
1 linguriță bicarbonat de sodiu
1 linguriță praf de copt
1 linguriță scorțișoară
1/2 linguriță ghimbir măcinat
1/2 linguriță cuișoare măcinate
1/2 linguriță nucșoară
un praf de sare
Instrucțiuni:
Preîncălziți cuptorul la 180°C și tapetați o tavă cu hârtie de copt. Într-un castron mare, amestecați făina, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, sarea și condimentele.
Într-o cratiță mică, topiți untul împreună cu mierea și zahărul brun, amestecând constant până se omogenizează. Lăsați amestecul să se răcească puțin.
Adăugați ouăle în amestecul răcit de unt și miere, amestecând bine.Turnați amestecul lichid peste ingredientele uscate și frământați până obțineți un aluat omogen.
Întindeți aluatul pe o suprafață pudrată cu făină, până la o grosime de aproximativ 0.5 cm.
Decupați formele dorite cu ajutorul unor forme de fursecuri. Așezați fursecurile în tava pregătită și coaceți-le timp de 10-12 minute sau până devin aurii pe margini.
Lăsați fursecurile să se răcească complet înainte de a le decora.
Ingrediente
250 g unt la temperatura camerei
100 g zahăr pudră
1 ou
1 linguriță esență de vanilie
350 g făină
1/2 linguriță sare.
FOTO: Freepik
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 180 grade Celsius și tapetați o tavă cu hârtie de copt.
Într-un castron mare, bateți untul cu zahărul pudră până devine cremos. Adăugați oul și esența de vanilie, mixând bine.
Încorporați treptat făina și sarea până obțineți un aluat moale.
Formați mici bile din aluat și așezați-le în tava pregătită, lăsând spațiu între ele, suficient cât să nu se lipească între ele după ce le aplatizați.
Coaceți fursecurile timp de 10-12 minute sau până devin aurii.
Lăsați-le să se răcească pe un grătar.
Ingrediente
200 g făină
100 g zahăr
125 g unt
1 ou
1 linguriță scorțișoară
1/2 linguriță praf de copt
un praf de sare.
FOTO: Freepik
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius și tapetați o tavă cu hârtie de copt.
Într-un castron mare amestecați făina, praful de copt, scorțișoara și sarea. Într-un alt castron bateți untul cu zahărul până devine pufos, adăugați oul și mixați bine.
Încorporați ingredientele uscate în amestecul de unt și ou, frământând până se obține un aluat omogen.
Întindeți aluatul pe o suprafață pudrată cu făină și decupați formele dorite.
Așezați biscuiții în tava pregătită și coaceți-i timp de 8-10 minute sau până devin aurii pe margini.
Lăsați biscuiții să se răcească pe un grătar.
Spor la gătit și poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu