Reținere pentru 30 de zile pentru deținere de cristale psihoactive

FOTO: Freepik @wertinio
FOTO: Freepik @wertinio

Inculpatul a fost prins cu 100 grame de cristale, susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea unui inculpat, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuarea fără drept de operațiuni comerciale cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, a transmis DIICOT.

”Din cercetările efectuate a rezultat că inculpatul, fără a deține autorizație eliberată de  ANSVSA, a comercializat și a distribuit cu titlu gratuit, în perioada februarie - septembrie 2023, mai multe doze de substanțe psihoactive, iar în luna septembrie 2023 a deținut și transportat, în vederea comercializării, cantitatea de 100 grame substanță cristalină, cu efect psihoactiv (2-MMC).

Ulterior, pentru o perioadă de timp a părăsit teritoriul național, sustrăgându-se de la urmărirea penală,  însă a fost depistat la data de 09.11.2023.

Cu ocazia  percheziției efectuate la domiciliul acestuia  au fost identificate și ridicate mai multe obiecte purtătoare de urme de substanță, telefoane mobile, o sumă de bani, precum și alte mijloace de probă”, se arată în comunicatul DIICOT.

Astfel, în cursul zilei, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj,  cu propunerea de   arestare preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj Napoca.                  
Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor Grupării Mobile de Jandarmi Cluj Napoca, iar suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Citește și: Un traficant de droguri a fost prins în flagrant cu 299 de plicuri - FOTO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel