EXCLUSIV  Retragerea lui Joe Biden din cursa prezidențială. Adrian Zuckerman: Mă uimește că au spus public acest lucru. Au probleme mari

foto: Freepik
foto: Freepik

Se retrage Joe Biden din cursa electorală sau pleacă Trump?

Excelența Sa Adrian Zuckerman, ambasador SUA în România între 2019 și 2021, a fost prezent în platoul DC News unde a vorbit despre atmosfera care s-a creat după dezbaterea Trump-Biden în care actualul președinte al SUA nu pare să fi fost în cea mai bună formă și, ca atare, a lăsat loc de interpretări și scenarii legate de o posibilă retragere din cursa electorală.

Încă din debutul emisiunii, analistul politic Bogdan Chirieac a lansat întrebarea care-i frământă pe cei mai mulți în ultimele zile:  "Mari publicații americane  - New York Times, Washington Post, The Wall Street Journal - cer oficial președintelui Joe Biden să se retragă pentru ca la Convenția Democrată din 20 august să vină un alt candidat din partea Partidului Democrat pentru postul de la Casa Albă. Nu există precedent în istorie pentru așa ceva, mai ales că Joe Biden a câștigat alegerile primare în partid. Credeți că lucrul acesta este posibil? Nu știm ce să credem. Consiliul editorial din Philadelphia cere să se retragă Trump. Deci sunt foarte multe informații care nu sunt convergente. Cum vedeți această posibilitate"?

Adrian Zuckerman: Sunt foarte surprins. N-am văzut niciodată așa ceva

E.S. Adrian Zuckerman a explicat: 

"Eu am fost uimit a doua zi după dezbatere să văd lucrurile astea, pentru că eu am o întrebare: Unde au fost oamenii ăștia cu o zi înainte de dezbatere? Toți oamenii ăștia care-l cunosc pe președintele Biden, care au văzut gafele și slăbiciunile lui în ultimii ani... Unde au fost cu o zi înainte? Președintele Biden nu s-a schimbat peste noapte! Așa că mă uimește această reacție puternică împotriva lui de la acești oameni. Și mă uimește că au spus public acest lucru, că de obicei, când sunt astfel de dezbateri politice, democrații spun că omul democrat a câștigat - cum și Nancy Pelossi a spus ieri ce bine a făcut Biden, cât îl susține și că a fost nedreptățit... Șeful Partidului Democratic a spus același lucru - că Biden e omul lor și nu schimbă nimic, că merg înainte  - dar alții spun că trebuie schimbat. Și asta mă uimește. Cu o zi înainte erau oamenii lui Biden.

Sunt foarte surprins. N-am văzut niciodată așa ceva. Îți arată că sunt probleme cu președintele Biden și cu ce vrea să facă și ce a făcut în ultimii trei ani și jumătate și că problemele Partidului Democrat în America, cu programele pe care le au, sunt reale și foarte adânci. Au probleme mari! Lumea în America s-a săturat de administrația Biden" a subliniat Zuckerman.

Citește și 7 august, data limită până la care Joe Biden trebuie să decidă dacă se retrage din cursa prezidenţială. Bogdan Chirieac spune că vor fi "probleme tehnice foarte dificile"

Zuckerman are o mare nemulțumire

"Această senzație de instabilitate dată de alegerile prezidențiale din SUA ar putea avea repercusiuni în plan internațional? Pentru că în plan național America este atât de puternică încât nu se schimbă nimic. Dar faptul că actualul președinte pare foarte slab și nu suficient de stăpân pe domnia sa credeți că ar avea urmări, în sensul în care Rusia, China s-ar putea simți încurajate în atacurile lor?", a mai întrebat Bogdan Chirieac.

"Da și nu. E nu cred că sunt mai încurajați decât au fost în ultimii trei ani și jumătate. Administrația Biden e una din cele mai slabe și proaste administrații din viața mea în America. Lucrul ăsta a început cu retragerea americană din Afganistan. A fost o rușine și un eșec. În afară de faptul că americanii au lăsat acolo echipament militar în valoare de 80 de miliarde de dolari (avioane, elicoptere, tancuri etc.) e de neiertat un lucru... și președintele Trump a vorbit despre asta la dezbatere, au fost lăsați acolo nu numai americani, dar și oameni din Afgan care au ajutat forțele militare americane în război. Cum poți lăsa astfel de oameni când tu părăsești o țară?", a spus Zuckerman.

Interviul complet, aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel