Romii din clanul Cârpaci dețin nu mai puțin de 144 de imobile din centrul orașului. Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara a transmis că cinci angajaţi ai Primăriei Timișoara sunt urmăriţi penal și s-a pus sechestru pe bunurile acestora. Ei au făcut retrocedări ilegale și sunt puşi sub acuzare pentru abuz în serviciu în formă calificată.
[caption id="attachment_390600" align="aligncenter" width="640"] Foto: opiniatimisoarei.ro[/caption]Printre persoanele urmărite pentru retrocedări ilegale sunt fostul director al Direcţiei Patrimoniu din Primăria Timişoara, Nicuşor Miuţ, fosta şefă a serviciului de spaţii, Monica Rudneanu, şi inspectorul de zonă Ioana Ciucur.
Unu plus unu gratis!
"Deşi prin sentinţă s-a dispus retrocedarea clădirii cu un etaj şi a 807 metri pătraţi de teren, aceştia au primit şi un al doilea imobil, aflat în curtea casei respective, în care, până la momentul retrocedării funcţiona o grădiniţă. Corpul B cu o suprafaţă de aproximativ 120 de metri pătraţi a fost livrată la pachet către noii proprietari, deşi nu aveau niciun drept asupra acestora, fiind o clădire ridicată în 1955, valoarea de inventar fiind de peste 300.000 lei", arată Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, potrivit Antena 3.
Retrocedările ilegale, către clanul Cârpaci
Potrivit anchetatorilor, retrocedările ilegale au fost făcute către clanurile de romi din oraş, anunţă opiniatimisoarei.ro. Nu mai puţin de 144 de imobile din centrul Timişoarei sunt deţinute de clanul Cârpaci.Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, se va întâlni, marți, la Primăria Timișoara cu membrii clanului Cârpaci, precum și cu un număr de lideri naționali ai romilor din România. Luni seară, primarul a anunțat pe contul său de Facebook că exclude orice fel de negocieri cu clanul Cârpaci și va cere romilor să nu mai cerșească în Timișoara și să își dea copiii la școală.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News