Reuters: Armata germană crește comanda de obuze de artilerie Rheinmetall cu până la 200.000

Pexels.com
Pexels.com

Armata germană intenționează să comande încă 200.000 de obuze de artilerie de la producătorul de armament Rheinmetall, decât planificase inițial, potrivit unei scrisori văzute de Reuters marți, adresată de Ministerul Apărării comisiei pentru buget a parlamentului.

Armata plănuiește să achiziționeze 200.000 de obuze de artilerie suplimentare de 155 mm, în valoare de aproximativ 880 milioane de euro (960 milioane de dolari), în cadrul acordului său-cadru cu firma de apărare, conform scrisorii. Deja convenise un contract de 1,2 miliarde de euro pentru câteva sute de mii de obuze, focoase și încărcături.

Noile obuze sunt destinate pentru a reumple depozitele armatei, pe măsură ce Germania ajută la aprovizionarea Ucrainei în lupta sa împotriva armatei ruse, care a invadat în 2022.

Pe măsură ce guvernele occidentale își întăresc armatele și își reumplu stocurile după ce au furnizat arme către Kiev, Rheinmetall, a cărei valoare de piață a crescut de 4 ori de la începutul războiului în Ucraina, înregistrează o creștere accentuată a comenzilor.

Prin plasarea acestei comenzi, Ministerul Apărării din Germania dorește, de asemenea, să se asigure că Rheinmetall poate înființa o nouă linie de producție în orașul Unterluess din centrul Germaniei.

Rheinmetall, unul dintre cei mai mari producători de obuze de artilerie și de tanc din lume, a început să-și mărească producția după invazia Rusiei în Ucraina, unde necesitatea de muniție a agravat o penurie și a lăsat producătorii europeni să se lupte pentru a satisface cererea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel