Reuters: Podolyak reacționează, după incidentul din Daghestan în care Rusia a acuzat Ucraina de implicare „directă”

Foto: Facebook Михаил Подоляк
Foto: Facebook Михаил Подоляк

Mykhailo Podolyak, consilierul președintelui Zelenski, a vorbit despre implicarea Ucrainei în incidentul din Daghestan.

Mykhailo Podolyak, consilierul președintelui Volodimir Zelenski, a dezmințit, luni, că Ucraina s-ar fi aflat în spatele incidentului care a avut loc, duminică seară, pe aeroportul din Daghestan, Rusia.

„Desigur, Ucraina nu are nimic de-a face cu cea mai recentă creștere a sentimentelor xenofobe pe teritoriul Federației Ruse”, a declarat consilierul prezidențial ucrainean Mykhailo Podolyak pentru Reuters într-o declarație scrisă.

Anterior, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a declarat că asaltul de duminică asupra aeroportului Makhachkala a fost rezultatul unei „provocări” orchestrate din afara Rusiei, Ucraina jucând un „rol direct și cheie”.

De asemenea, într-o discuție cu jurnaliștii, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că „este bine cunoscut și evident că evenimentele de ieri în jurul aeroportului Makhachkala au fost în mare măsură rezultatul unei influențe externe, inclusiv a influenței informaționale“.

El a menționat că „cei cu intenții malefice“ au folosit imagini larg răspândite cu suferința din Gaza pentru a stârni populația în regiunea predominant musulmană din Caucazul de Nord.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel