Cursele aeriene internaționale spre Tel Aviv au fost suspendate din cauza atacurilor militare din Israel

FOTO: Freepik @paopano
FOTO: Freepik @paopano

Mai multe companii aeriene internaționale și-au suspendat cursele spre Tel Aviv în contextul în care țara se află în stare de război după atacurile grupării Hamas asupra Israelului.

Mai multe companii aeriene internaționale au suspendat cursele spre Tel Aviv în contextul atacului militar al Hamas asupra Israelului de sâmbătă, 7 octombrie, precizând că așteaptă îmbunătățuirea condițiilor de siguranță înainte de reluarea zborurilor, notează Reuters.

În urma atacurilor, cele mai sângeroase din ultimii ani, autoritățile israeliene au decretat stare de război, prima dată după războiul de Yom Kippur de acum 50 de ani.

Astfel, duminică, companiile aeriene americane United Airlines, Delta Air Lines și American Airlines au declarat că au suspendat zborurile directe, la fel și Air France și Finnair din Finlanda.

Companiile aeriene americane rulează în mod obișnuit servicii directe din orașe mari precum New York, Chicago, Washington (DC) și Miami.

Într-un comunicat, United a declarat că a efectuat două zboruri programate către Statele Unite din Israel sâmbătă târziu și duminică dimineață, dar a suspendat serviciile ”până când condițiile vor permite reluarea acestora”.

Reprezentanții Delta au spus că zborurile ”au fost anulate în această săptămână” în timp ce monitorizează situația pentru a face modificări necesare în program.

easyJet din Marea Britanie a anunțat că a suspendat zborurile către Tel Aviv duminică și luni și că va ajusta programul zborurilor în următoarele zile.

Citește și: Război în Israel: De ce zboară TAROM dacă alte companii și-au anulat zborurile? Există un risc ca rachetele să lovească aeronave aflate în zbor?

Operatorul chinez, fără taxe de anulare a zborurilor

Hainan Airlines, singura companie aeriană chineză care operează zboruri între China și Israel, a anulat zborurile între Tel Aviv și Shanghai luni, invocând situația de securitate din Israel.

Compania chineză a declarat că va continua zborurile care leagă Beijingul și hub-ul tehnologic din sud, Shenzhen, de Tel Aviv, anulând taxele pentru anulări până la 20 octombrie.

Cathay Pacific, care a spus că a anulat și ea zborul între Hong Kong și Tel Aviv marți, urmează să furnizeze actualizări suplimentare despre următorul zbor joi.

Korean Air a anunțat că a anulat zborul său de luni între orașul portuar Incheon și Tel Aviv și se așteaptă ca zborurile viitoare să fie neregulate.

Citește și: WizzAir: Ca urmare a situaţiei din Israel, am anulat zborurile către şi dinspre Tel Aviv

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel