Tiramisu, un desert tradițional italian, este pregătit de multe gospodine pentru seara dintre ani.
Ingrediente pentru șase porții
patru ouă
zahăr 4 linguri
pișcoturi 400 g
brânză mascarpone 250 g
cafea neagră 3 cești
cacao 2 linguri
Preparare
Într-un bol se amestecă bine gălbenușurile de ou cu zahărul până se deschid la culoare.
Se adaugă apoi crema mascarpone și se omogenizează amestecul.
Într-un bol separat se bat albușurile de ou până se umflă.
Se toarnă albușurile peste amestecul cu mascarpone și se întorc ușor cu lingura până la încorporare.
Nu folosiți mixerul pentru că albușurile se vor lăsa.
Pișcoturile se înmoaie puțin pe ambele părți în cafea (în care se poate turna și puțin coniac sau rom pentru un gust mai bun), după care se așează într-o tavă, fără spații goale între ele.
[citeste si]
După primul strat de pișcoturi, se toarnă peste ele cremă. Apoi, se pune un alt strat de pișcoturi, îmbibate de asemenea în cafea și deasupra ce a mai rămas din cremă.
Potrivit ele.ro, se pudrează din belșug cu cacao, astfel încât să se formeze un strat uniform. Se lasă la frigider peste noapte.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu