EXCLUSIV  Revelion 2022. Destinații excepționale în Clisura Dunării și Parcul Național Domogled-Valea Cernei

Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

DC News vă pune pune la dispoziție cele mai impresionante destinații pentru petrecerea Revelionului.

În marginea de SV a țării, dincolo de zona colinară a Olteniei, Dunărea străpunge Carpații, iar în zona cea mai spectaculoasă fluviul are o lățime de doar 230 de metri. Astfel, vă vom prezenta cele mai frumoase obiective pe care le puteți vizita în acest areal.

1. Barajul Porțile de Fier, o bijuterie arhitectonică, inaugurat în 1942, se înscrie, pe lângă Vidraru și Izvorul Muntelui, în grupul acelor lacuri care merită să fie văzute în special de pasionații de senzații tari, care sunt atrași de grandoarea unor monumente ce au reușit să „țină în loc“ natura.

2. Orșova și Băile Herculane, două orașe care au cunoscut perioade mai înfloritoare în secolele trecute, dar care au reușit să-și păstreze atmosfera aristocrației habsburgice care a dominat aceste locuri o bună perioadă de timp.

Chiar dacă stațiunea Băile Herculane și-a pierdut farmecul de odinioară, orașul aflându-se în prezent într-o stare de degradare destul de mare, dacă ești un iubitor de natură poți vizita Parcul Național Domogled-Valea Cernei, unul dintre cele mai mari din țară. Acolo poți face drumeții la celebrele sate izolate Ineleț, Dobraia și Scărișoara iar dacă ai echipament montan adecvat, mai ales că e iarnă, poți descoperi cascada Vânturătoarea și Cheile Țăsnei.

Nu uita și de Sfinxul Bănățean, care se află în comuna Topleț, foarte aproape de Băile Herculane. Accesul spre acesta se face destul de ușor, fiind situat în imediat vecinătate a Drumul Național 6.

Cele mai frumoase comori ale Clisurii Dunării

Clisura Dunării se înscrie în Parcul Natural Porțile de Fier, care cuprinde la rândul său alte 18 arii protejate. 

3. Chipul lui Decebal reprezintă o emblemă pentru defileul Dunării, fiind situat în apropierea golfului Dubova și oferind o imagine grandioasă în special de pe podul care traversează râul Mraconia. De asemenea, chipul lui Decebal se vede impresionant și de pe malul sârbesc al Dunării.

4. Cazanele Mari ale Dunării sunt cel mai impunător obiectiv de pe întreaga Clisură. Așa cum spuneam, în locul cel mai îngust Dunărea are o lățime de doar 230 de metri și face extrem de dificilă trecerea navelor de mare tonaj.

Această zonă vine și cu alte obiective naturale ce îți pot lărgi orizonturile asupra complexității peisagistice și anume Peștera Ponicova și Ciucarul Mare. Accesul la peșteră se face din DN57, însă se poate face și cu barca, direct din Dunăre, peștera având două intrări.

O drumeție de aproximativ jumătate de oră pe Ciucarul Mare de poate duce la ceea e eu numesc „balconul Dunării“, adică pe piedestalul peretelui vertical ce se ridică din Cazanele Mari. Perspectiva pe care o ai din această zonă cu siguranță că te va marca pe viață și vei dori să revii și cu alte ocazii. Nu uita că și aici ai nevoie de echipament montan și, desigur, de atenție sporită.

5. Satul Șvinița ar putea fi o destinație pentru românii care vor să vadă cum arată un sat sârbesc autentic, majoritatea locuitorilor fiind etnici sârbi. Șvinița este și unul din puținele locuri din România unde se cultivă smochini, ca efect al unei clime mai blânde.

EXCLUSIV  REVELION 2022. Locul din România care te poartă în poveștile fraților Grimm și unde încă se mai colindă în cete

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel