Revelion în comunism. Cât costa un meniu la ”Dâmbovița” și ce conținea

În vremea lui Gheorghe Gheorghiu-Dej, revelioanele la restaurante nu erau foarte diferite de cele din zilele noastre. 

Meniul din 1960 arată ce conținea meniul restaurantului ”Dîmbovița” și cât costa. Cei care sărbătoreau Anul Nou la restaurantul ”Dîmbovița” plăteau 45 de lei. În acest preț erau incluse băuturile alcoolice: țuică, mastică sau Vermouth, aperitivul: pateu brânză, măsline, icre crap. Cei care alegeau să-și petreacă astfel Revelionul, se bucurau și de pește, se pare că fileul de șalău a fost înlocuit, curcan la tavă cu varză călită, cotlet de porc, cartofi pai, castraveți acri, brânză telemea de oi. 

La desert, aveau mere, tort de ciocolată și ”parfait chocolată”. 

Dacă cei care alegeau să petreacă Revelionul organizat de Ministerul Comerțului doreau, puteau, la comandă, să mai ceară: sarmale de porc cu mămăligă, ciorbă de potroace, plăcintă de casă cu brânză și răvașe. 

(w670)

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel