Revoltele din ţările arabe sunt o victorie a Al-Qaida, afirmă AQMI - SITE

al qaeda
al qaeda

Organizaţia Al-Qaida în Maghrebul Islamic (AQMI) afirmă, într-un mesaj difuzat pe Internet, că revoltele din ţările arabe sunt o victorie a Al-Qaida, a anunţat duminică centrul american de supraveghere a site-urilor islamiste SITE.

"Evenimentele care afectează lumea arabă nu sunt decât un fruct printre fructele pe care jihadul le-a recoltat şi în care şeicul (Osama bin Laden) a jucat un rol de prim-plan", afirmă AQMI în mesajul său, deplângând moartea liderului Al-Qaida, informează Mediafax.

"Nu îl plângeţi (...) ridicaţi-vă mai degrabă şi mergeţi pe urmele lui (...), ridicaţi-vă şi contracaraţi agresiunea americană sionistă injustă cu toată puterea şi energia voastră", adaugă aripa regională a reţelei islamiste, în mesajul său difuzat pe forumuri care fac apel la războiul sfânt.

"Noi vom urma paşii lui, cu determinare şi onestitate, vom lupta cu creştinii şi lacheii lor, evreii şi şiiţii lor, apostaţii şi oamenii lor, pentru ca Allah să judece între noi şi ei", conchide AQMI.

Inamicul public numărul unu al Statelor Unite după atentatele de la 11 septembrie 2001, Osama bin Laden a fost ucis în urmă cu o săptămână, în cursul unei operaţiuni a unui comando american împotriva reşedinţei acestuia din Abbottabad, Pakistan.

Confirmând moartea sa într-un comunicat postat online vineri, Al-Qaida a anunţat difuzarea "în curând" a unui mesaj audio al lui Osama bin Laden, înregistrat cu o săptămână înainte de moartea sa. Reţeaua precizase că acesta va fi consacrat revoltelor din lumea arabă care au provocat înlăturarea de la putere a preşedinţilor tunisian şi egiptean şi care continuă să afecteze alte ţări, precum Libia, Siria şi Yemen.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel