Revoltele faţă de arderea Coranului se extind în Afganistan. Pastorul Terry Jones continuă cu un protest împotriva Islamului în fața unei moschee din SUA

proteste afganistan
proteste afganistan

Sute de manifestanţi au ieşit pe străzi în oraşele afgane Kandahar şi Jalalabad, în noi proteste faţă de arderea Coranului în Statele Unite, luna trecută. În același timp, Terry Jones, pastorul care a declanșat incidentul și care spune că nu își asumă responsabilitatea pentru crimele din Afganistan, va iniția un protest împotriva Islamului în fața unei moschee din SUA.

Cel puţin o persoană a fost ucisă şi 16 au fost rănite duminică în provincia Kandahar. Protestele intervin după ce 14 persoane, printre care un român, au fost ucise în violenţele izbucnite în marja unor manifestaţii similare de vineri. Sâmbătă, 10 persoane şi-au pierdut viaţa în marja unui miting organizat la Kandahar. Peste 80 de oameni au fost răniţi, informează NewsIn.

Duminică, manifestanţii din Kandahar, locul unde a apărut mişcarea talibană, s-au îndreptat spre principalul birou al ONU. Protestele s-au extins şi în oraşul Jalalabad, din estul ţării, unde sute de oameni au blocat paşnic principalul drum, timp de trei ore. Mulţimea a cerut trupelor americane să părăsească Afganistanul şi au ars un portret al lui Obama.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel