Utilizatorii Revolut vor putea dona direct din aplicaţie pentru salvarea pădurilor tropicale amazoniene, fiind încheiat în acest sens un parteneriat cu organizaţiile WWF şi Alianţa Pădurilor Tropicale, a anunţat compania într-un comunicat de presă.
"Utilizatorii Revolut vor putea dona prin funcţia Donations' din aplicaţie, care permite tuturor utilizatorilor să îşi rotunjească plăţile realizate cu cardul şi să doneze diferenţa în scop caritabil. De asemenea, utilizatorii pot dona setând o plată recurentă sau făcând donaţii unice. Suma donată de utilizatori revine fiecărei organizaţii în procent de sută la sută - Revolut nu percepe nicio taxă pentru donaţii. Nu există o sumă minimă per donaţie şi funcţia poate fi activată şi dezactivată de clienţi în orice moment", se menţionează în comunicat.
Împreună cu WWF şi Alianţa Pădurilor Tropicale, Revolut face un apel de urgenţă pentru susţinerea celor care se confruntă cu devastarea pădurii tropicale amazoniene. Toate donaţiile realizate prin Revolut către Alianţa Pădurilor Tropicale vor fi direcţionate către eforturile făcute în Amazon, iar pentru săptămâna următoare, toate donaţiile către WWF vor fi tratate în mod similar, finanţând o serie de cauze importante care vizează protejarea pădurilor tropicale.
Potrivit sursei citate, donaţiile utilizatorilor vor ajuta WWF şi Alianţa Pădurilor Tropicale să lupte împotriva devastaţiilor pe teren, precum şi pentru a sprijini nevoile comunităţii locale şi indigene pentru asistenţă medicală, instruire pompieri şi securitate.
Mai mult, ambele organizaţii lucrează cu guvernele în direcţia unei reglementări mai eficiente în vederea protejării pădurilor tropicale de defrişări şi a altor forme de daune, în timp ce se asociază cu alte organizaţii pentru a găsi modalităţi de lucru mai sustenabile, care nu implică distrugerea unor zone vaste de pădure.
'Pădurile tropicale sunt unul dintre cele mai importante ecosisteme ale planetei, aşa că este devastator să asistăm la incendiile care distrug în prezent zone vaste ale Amazonului. Prin parteneriatul nostru cu WWF şi Alianţa Pădurilor Tropicale, ne dorim să oferim oamenilor posibilitatea de a dona mai uşor pentru sprijinirea eforturilor de stingere a incendiilor şi de a avea posibilitatea să ofere ajutor de urgenţă pentru protejarea pădurile tropicale", a spus Nik Storonsky, CEO şi Fondator Revolut.
Revolut a fost lansată în iulie 2015 de către foştii bancheri de investiţii de la Credit Suisse şi Deutsche Bank, Nik Storonski şi Vlad Yatsenko, drept o alternativă la marile bănci tradiţionale. Deşi iniţial fintech-ul a atras utilizatori prin faptul că le permite să cheltuie şi să transfere bani în străinătate la un curs valutar interbancar, recent, compania a depăşit pragul de 6 milioane de utilizatori în Europa, datorită modului de prezentare a cheltuielilor efectuate, funcţiei de control bugetar sau funcţionalităţii ce permite tranzacţionarea de criptomonede.
Până la ora actuală, Revolut a primit finanţări de aproximativ 340 de milioane de dolari din partea unor investitori cunoscuţi precum Index Ventures, Ribbit Capital, Balderton Capital şi DST Global.
WWF (Worldwide Fund for Nature) este una dintre cele mai mari organizaţii mondiale independente de conservare a naturii, activă în aproape 100 de ţări.
The Rainforest Alliance (Alianţa Pădurilor Tropicale) operează la răscruce de afaceri, agricultură şi păduri pentru a amplifica vocea agricultorilor şi a comunităţilor forestiere, a îmbunătăţi mijloacele de trai, a proteja biodiversitatea şi a ajuta oamenii să se adapteze la schimbările climatice în mod îndrăzneţ şi eficient.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News