Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi senatorul PSD Şerban Nicolae au depus miercuri la Senat o propunere legislativă care prevede că depozitele de aur constituite de Banca Naţională a României (BNR) în străinătate nu pot depăşi 5% din cantitatea totală de aur constituită ca rezervă.
În acest context, toată lumea vorbește despre rezerva de aur a României. Ce nu știați, probabil, este că România, cu cele 103,7 tone de aur pe care le are, nu se califică pentru top 10 cele mai mari rezerve de aur ale lumii.
Începând cu 2010, băncile centrale ale lumii s-au transformat din vânzătoare de aur în cumpărătoare de aur. În anul 2017, acest sector a crescut cu 36% la 366 de tone, o creștere substanțailă față de 2016.
10. India are 560,3 tone
Faptul că India are una dintre cele mai mari rezerve de aur din lume nu este o surpriză. Cu o populație de 1,25 miliarde de oameni, India este cea de a doua mare consumatoare de aur din lume, cu cea mai consistentă cerere. Festivalurile și sezonul nunților durează din octombrie până în decembrie, perioadă în care se înregistrează cel mai mare consum din acest prețios metal.
9. Olanda are 612,5 tone
Banca centrală a Olandei a anunțat că ăși va muta rezerva de aur din safe-urile din Amsterdam într-o nouă locație aflată la aproximativ o oră de oraș, din cauza problemelor de securitate actuale. Acest lucru este destul de bizar mai ales în condițiile în care Olanda și-a repatriat o mare cantitate de aur din SUA.
8. Japonia are 765,2 tone
Japonia, cea de a treia cea mai mare economie a lumii, este și cea de a opta țară cu cea mai mare rezervă de aur din lume. Banca sa centrală a fost una dintre cele mai agresive cumpărătoare din lume.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News