REZIDENȚIAT 2015. Peste 5.700 de candidaţi din toată ţara vor susţine duminică examenul de rezidenţiat în medicină, medicină dentară şi farmacie.
REZIDENȚIAT 2015. 5.775 de absolvenți ai universităților de medicină, medicină dentară și farmacie vor putea concura pe un număr de 3.388 locuri și posturi pentru medicină, 263 locuri pentru medicină dentară și 152 locuri pentru farmacie la concursul de rezidențiat care va avea loc duminică în centrele universitare București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara.
Concursul se desfăşoară sub formă de test grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de 4 ore. Punctajul minim de promovare reprezintă 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu.
Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut, pe fiecare centru universitar, în limita locurilor/posturilor publicate pentru fiecare domeniu în centrul universitar respectiv, alcătuindu-se o singură clasificare pentru fiecare domeniu.
Concursul se desfăşoară în ziua de duminică, 15 noiembrie 2015.
În dimineaţa zilei de concurs, la ora 7.30, şeful de sală şi supraveghetorii lipesc în dreptul fiecărui loc din sală o legitimaţie de bancă cu numărul de ordine al candidatului respectiv, număr corespunzător cu cel aflat în listele candidaţilor.
Începând cu ora 8.30, candidaţii pot intra în sala în care au fost repartizaţi.
La intrare se legitimează în faţa şefului de sală cu buletinul/ cartea de identitate sau paşaportul, documente ce trebuie să fie în termen de valabilitate. Cei fără un astfel de document valabil nu sunt primiţi în sala de concurs.
Candidaţii sunt aşezaţi în sală în ordine alfabetică, conform listelor finale afişate, cu excepţia perechilor soţ- soţie, fraţi-surori, care au obligaţia, sub sancţiunea anulării lucrării şi eliminării din concurs, să semnaleze şefului de sală aceste situaţii, pentru a putea fi aşezaţi separat.
Fiecare candidat se aşază la locul indicat prin legitimaţia de bancă. Candidaţii ocupă numai locurile indicate de organizatori şi nu au voie să le schimbe între ei. În cazul în care locul desemnat iniţial nu este corespunzător, candidatul poate fi mutat pe un loc disponibil, dar numai la indicaţia şefului de sală.
Candidaţii sunt aşezaţi în sală în aşa fel încât să rămână cel puţin un loc liber între doi candidaţi.
În prezenţa candidaţilor, şefii de sală citesc instrucţiunile privind modul de desfăşurare a concursului.
Începând cu ora 9.00 candidaţilor li se împart grilele pentru răspuns şi câte o cariocă neagră pentru completarea grilei (atât pentru completarea răspunsurilor considerate corecte, cât şi pentru completarea datelor de identitate).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu