Rezistent la apă. Când își pierde un smartphone această capacitate

telefon
telefon

Utilizarea telefoanelor mobile sub apă în piscină sau în mare este una dintre marile ambiții ale utilizatorilor care tânjesc după fotografia perfectă, iar producătorii încearcă să facă din acest vis o realitate.

În prezent, "rezistent la apă" înseamnă că producătorul garantează protecție împotriva scurgerilor sau picăturilor accidentale, dar nu se referă la faptul că telefonul poate fi luat și băgat în apă. Multe branduri de telefonie mobilă au încercat să atragă clienții, în ultimii ani, prin utilizarea conceptului "submersibil" sau "impermeabil", jucându-se astfel cu sensul de rezistență la apă.

Creșterea posibilității de utilizare a dispozitivului în apă este o afirmație foarte atrăgătoare care poate ajuta companiile să capteze utilizatorii și să câștige profituri uriașe, dar nu este reală.

Elementul care permite unui telefon să fie rezistent la apă este de obicei adezivul care leagă șasiul și componentele, ceea ce le fixează în poziție. Acest adeziv creează o garnitură ermetică în jurul butoanelor, orificiilor, difuzoarelor și a altor părți ale dispozitivului expuse la apă și aer, pentru a preveni ajungerea lichidelor în interiorul mobilei. 

IFixit spune că un telefon complet nou și neutilizat poate supraviețui în mod ideal, la un maximum de scufundare de opt ore într-un acvariu. Cu toate acestea, capacitatea este diminuată prin utilizarea telefonului. Materialul adeziv folosit pentru a sigila telefoanele și pentru a împiedica pătrunderea apei în interiorul acestora se reduce în timp din cauza unor factori cum ar fi schimbările de temperatură, umflăturile, căderile sau expunerile la substanțe chimice, cum ar fi clorul din piscine.

Când un telefon mobil a fost desfăcut pentru  fi reparat, își pierde capacitatea de ”rezistent la apă” deoarece dezasamblarea presupune pierderea unei părți din capacitatea de a rezista ”scufundărilor”.

Pentru moment, companiile lucrează pentru a găsi o modalitate de a face telefoane ”reziste la apă” fără a compromite capacitatea de reparații. În prezent, fotografiile și videoclipurile sub apă în piscină sau în mare trebuie să mai aștepte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel