REZULTATE BAC 2017. Note BAC 2017. Promovabilitatea pe județe

Rezultatele obţinute în actuala sesiune a examenului de Bacalaureat de absolvenţii de liceu sunt, în cele mai multe judeţe din ţară, mai bune decât cele din anul trecut. Judeţe precum Iaşi sau Cluj s-au menţinut pe primele locuri în ceea ce priveşte procentul de promovabilitate, în timp ce Sibiul a avansat, anul acesta, pe prima poziţie la nivel naţional. La fel şi instituţiile de învăţământ de elită, care au înregistrat procente de promovare de 100%, dar şi una sau mai multe medii de 10. 

Alegeri prezidentiale 2024

* ALBA 

Colegiul Naţional Militar "Mihai Viteazul" Alba Iulia a avut promovabilitate de 100% la examenul de Bacalaureat, toţi cei 103 elevi fiind declaraţi admişi, potrivit unui comunicat dat marţi publicităţii de către Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Alba. 

Cu promovabilitate de 100% a fost, la fel ca în anul trecut, şi Liceul Teoretic "Sfântul Iosif" din Alba Iulia, o unitate privată, unde toţi cei 6 absolvenţi au fost declaraţi admişi. 

O altă unitate de elită din Alba Iulia, Colegiul 'Horea, Cloşca şi Crişan' a avut o promovabilitate ridicată, respectiv 99,51%, fiind declarat respins un singur elev. 

La opus se situează Liceul Tehnologic din Jidvei, unde nu a promovat Bacalaureatul niciunul din cei trei elevi prezentaţi la examen, dintr-un total de 15 înscrişi, respectiv la Colegiul de Afaceri Alba Iulia, unde au fost declaraţi respinşi ambii absolvenţi care au dat examenul. 

Potrivit sursei citate, la nivelul judeţului Alba promovabilitatea a fost de 79,76%, în creştere faţă de anul trecut, când a fost de 72,73%. Astfel, din cei 2.620 de elevi înscrişi, s-au prezentat la examen în actuala sesiune 2.520, din care au fost respinşi 505, iar 5 eliminaţi. Cinci absolvenţi au obţinut media finală 10. 

* BISTRIŢA-NĂSĂUD 

Rata de promovare a examenului de Bacalaureat la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud este de 75,34%, înainte de contestaţii, potrivit rezultatelor publicate pe site-ul Ministerului Educaţiei, un număr de 1.467 absolvenţi de liceu reuşind să obţină medii peste 6. 

Examenul a fost susţinut, în total, de 1.947 absolvenţi, iar alţi 98 au absentat. 

Nu a fost înregistrată nicio medie de 10, însă aproape de media maximă s-au aflat trei eleve, două de la Colegiul Naţional "Andrei Mureşanu" din Bistriţa şi una de la Colegiul Naţional "Petru Rareş" din Beclean, care au obţinut note de 10 la două dintre probele scrise, iar la a treia 9,90, ceea ce a făcut ca media finală să fie 9,96. 

Dintre absolvenţii de liceu declaraţi admişi, aproape o treime - 480 de elevi - au obţinut medii între 8 şi 8,99, la care se adaugă 386 medii între 9 şi 9,96, 350 între 7 şi 7,99 şi 251 între 6 şi 6,99. 

Niciun candidat nu a fost eliminat din concurs pe perioada desfăşurării probelor scrise. 

* BUZĂU 

Un singur absolvent de liceu din Buzău a obţinut media 10 la examenul de bacalaureat şi aproape 500 de absolvenţi au obţinut medii cuprinse între 9 şi 9,99. 

Procentul de promovabiltate a fost de 76,13%, peste media pe ţară. 

"Procentul de promovabilitate este de 76,13 la sută.(...) Ca şi anul trecut, un singur elev a obţinut media 10, este vorba de elevul Marius-Daniel Marinescu, de la Colegiul 'B. P. Hasdeu'", a declarat pentru Agerpres inspectorul general al IŞJ Buzău, Florina Stoian. 

Potrivit sursei citate, în această sesiune a examenului au fost înregistrate 472 de medii cuprinse între 9 şi 9,99. 

Peste 700 de candidaţi dintre cei 2798 înscrişi la Bacalaureat nu au promovat examenul obţinând medii sub 6, a mai precizat sursa citată. 

* CARAŞ-SEVERIN 

Niciun elev nu a reuşit să obţină media zece la examenul de Bacalaureat, la sesiunea din vară, la nivelul judeţului Caraş-Severin, procentul de promovabilitate fiind de 62,64%. 

"Procentul de promovare pentru examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2017, înainte de contestaţii, este de 62,64%, ceea ce înseamnă că din 1.721 de candidaţi prezenţi au fost respinşi 636, iar 1.078 au fost declaraţi reuşiţi. Dintre aceştia, 287 au obţinut medii între 6 şi 6,99, 324 au obţinut medii între 7 şi 7,99, 308 au medii între 8 şi 8,99, iar 159 de elevi au reuşit să obţină medii între 9 şi 9,99. La nivelul judeţului Caraş-Severin, în această sesiune nu avem nicio medie de 10,00', a declarat Adrian Doxan, inspector general şcolar al ISJ Caraş-Severin. 

Totodată, 169 dintre elevi nu s-au prezentat la una sau mai multe probe, iar şapte au fost eliminaţi din examen. 

Cea mai mare notă obţinută în Caraş-Severin, la acest examen, a fost 9,81, de doi elevi de la Colegiul Naţional C.D. Loga din Caransebeş şi respectiv de la Colegiul Naţional Traian Lalescu din Reşiţa. 

* CLUJ 

Promovabilitatea în Cluj în urma primei sesiuni a examenului de Bacalaureat este de 82,75 la sută, medie care îl situează, în continuare în fruntea topului pe judeţe, după ce anul trecut s-a clasat cu o medie similară, 83,03 la sută, pe locul I. 

De asemenea, anul acesta au fost obţinute 9 medii de 10, faţă de 2 înregistrate anul trecut, toate la licee din mediul urban. Trei dintre absolvenţi provin de la acelaşi liceu, Colegiul Emil Racoviţă din Cluj-Napoca. 

"Procentul este foarte asemănător cu cel de anul trecut, motiv pentru care credem că şi acum vom fi printre primele judeţe din ţară. Noi considerăm că este un rezultat decent, un rezultat bun, cu multe şcoli, respectiv 11, care au procent de sută la sută (promovabilitate-n.r.) cu un număr mult mai mare de copii decât anul trecut care au media 10", a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, Valentin Cuibus, inspectorul şcolar general al judeţului Cluj. 

Dintre cele 66 de licee clujene în care s-a organizat examen de Bacalaureat, anul acesta, 11 au avut promovabilitate de 100 la sută, dintre acestea 7 sunt de stat, iar 4 sunt licee private, cu doar 3-4 elevi care au susţinut aceste teste. De asemenea, singurul liceu din mediul rural din judeţul Cluj, cel din comuna Gilău, a avut un procent de promovabilitate de 78,57. 

Cel mai slab rezultat a fost înregistrat la Liceul Someş Dej, care a obţinut un procent de promovabilitate de 7,14 la sută. În această serie a liceelor cu rezultate slabe se mai înscriu alte câteva, cu rezultate cuprinse între 13 şi 31 la sută. 

"Cred că Clujul a ajuns la un procent decent, un procent între bun şi foarte bun şi în condiţiile în care copilul intră, uneori, la liceu cu media 3 - 3,50 se ajunge în final la un procent de peste 80 la sută. Eu zic că este o realizare a profesorilor şi nu mă refer aici neapărat doar la profesorii din liceele foarte bune. Gândiţi-vă, este complicat pentru un profesor dintr-un liceu tehnologic, la care mediile de intrare sunt 3,50 - 4 să aducă copilul la peste 6 la Bac, după patru ani de zile. Este o muncă extraordinară. Este de remarcat activitatea şi rezultatele de la liceele mari, dar şi evoluţia pe care o au cei de la liceele tehnologice", a mai declarat Valentin Cuibus. 

La examen s-au prezentat anul acesta, în total, 4.116 de elevi, cu aproape 200 mai mulţi decât anul trecut. 

În timpul examenelor din cadrul Bacalaureatului au existat 11 elevi eliminaţi, dintre care cinci au fost scoşi din examen, toţi odată, tinerii fiind colegi în aceeaşi clasă la liceul din Huedin. 

Anul acesta, la examenul de Bacalaureat, 902 elevi au obţinut medii între 9 şi 10, 11027 - medii între 8 şi 9, 854 - medii între 7 şi 8 şi 514 - medii între 6 şi 7. În total, sunt 3406 elevi care au obţinut medie de trecere. Dintre cei 699 care au picat examenul, 205 au fost respinşi cu medii între 5 şi 6. 

O parte dintre cei care s-au înscris la examenul de anul acesta fac parte din promoţiile anterioare, cel mai în vârstă candidat având 50 de ani. 

* COVASNA 

Peste 67% dintre elevii din judeţul Covasna care au susţinut examenul de Bacalaureat au obţinut notă de trecere, rezultatele fiind mai bune decât cele înregistrate de generaţia anterioară. 

Inspectorul şcolar general Kiss Imre a declarat miercuri că promovabilitatea a fost de 67,61% faţă de 65,61%, cât s-a înregistrat anul trecut după rezolvarea contestaţiilor. 

"Sunt rezultate acceptabile pentru judeţul nostru (...) Nu am făcut încă o analiză, dar, din primele observaţii, cred că la Limba şi literatura română elevii maghiari s-au descurcat mai greu. Nu putem spune că subiectele au fost mai uşoare faţă de anii precedenţi, cred că Ministerul încearcă să menţină nivelul (...) Putem spune că elevii au lucrat un pic mai serios faţă de cei din generaţia anterioară şi asta s-a văzut la simulările din noiembrie şi decembrie", a declarat Kiss Imre. 

În judeţul Covasna, au susţinut examenul de Bacalaureat 1.201 elevi, iar 812 au obţinut medii peste 6. 

* DÂMBOVIŢA 

Procentul de promovabilitate la prima sesiune a Bacalaureatului în judeţul Dâmboviţa este de 62,04%, doi absolvenţi obţinând media 10, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Dâmboviţa, Valentin Stancu. 

La nivelul judeţului, la examenul de Bacalaureat din acest an au fost înscrişi 3.302 elevi. 

Opt elevi au fost eliminaţi din examen. Un număr de 1.176 candidaţi au fost respinşi, dintre aceştia 205 au obţinut note peste cinci, dar medii mai mici de şase. Procentul de promovabilitate a fost de 62,04 %, mai mare cu câteva procente faţă de cel de anul trecut, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Dâmboviţa, Valentin Stancu. 

Unitatea şcolară din Dâmboviţa cu cele mai bune rezultate la Bacalaureat este Colegiul Naţional Ienăchiţă Văcărescu Târgovişte, unde procentul de promovabilitate este de 99,53%. 

Cele două medii de 10 din judeţ au fost obţinute de un elev de la Colegiul Naţional Ienăchiţă Văcărescu Târgovişte şi respectiv de un absolvent al Colegiului Naţional Constantin Carabella Târgovişte. 

* GIURGIU 

Promovabilitatea la Bacalaureat, în acest an, în judeţul Giurgiu, este de 50,76%, cu peste zece procente mai mare faţă de anul trecut, când au promovat 40,6% din absolvenţii de liceu înscrişi la examen. 

"Dintr-un total de 1.474 de absolvenţi de liceu înscrişi la sesiunea din vară a Bacalaureatului din acest an, în judeţul Giurgiu au fost prezenţi un număr de 1.324 elevi, 150 nu s-au prezentat, trei au fost eliminaţi din examen, 649 au fost respinşi. Numărul celor care au reuşit este de 672, procentul de promovabilitate fiind de 50,76 la sută, o promovabilitate mai bună faţă de cea înregistrată anul trecut în judeţ, de 40,6 la sută", a declarat, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Giurgiu, Georgeta Stănescu. 

Astfel, din totalul celor care au promovat Bacalaureatul, 199 au luat note cuprinse între 6 şi 6,99, 179 au obţinut note cuprinse între 7 şi 7,99, 186 - note între 8 şi 8,99 iar 108 au luat note între 9 şi 9,99. 

În acest an, niciunul dintre absolvenţii de liceu din judeţ nu a obţinut media zece, în comparaţie cu anul trecut, când a existat un elev de zece la Bacalaureat. 

Dintre cele 14 colegii naţionale, licee şi Seminarul Teologic Teoctist Patriarhul din judeţ, cea mai mare rată de promovabiltate a fost înregistrată la Colegiul Naţional 'Ion Maiorescu' - 88,80%, urmat de Liceul 'Tudor Vianu' din municipiu, cu 74,02% şi Seminarul Teologic - cu 70,59 %. 

La Liceul din Bolintin promovabilitatea la Bacalaureat a fost de 41,05%, la liceul din Comana - 33,33%, iar la Mihăileşti - 30,28%. 

La polul opus s-au situat: Liceul Tehnologic Giurgiu cu zero promovabilitate, Liceul Tehnologic Miron Nicolescu - cu 6, 25%, Liceul tehnic Viceamiral Ioan Bălănescu Giurgiu - cu 6, 67% şi liceul din Prundu - cu 9, 09%. 

* IAŞI 

Opt absolvenţi de liceu au reuşit să obţină media 10 la examenul de Bacalaureat, promovabilitatea în judeţ fiind, înainte de contestaţii, de 82,91 la sută, ceea ce situează Iaşiul în primele trei locuri la nivel naţional. 

Opt elevi, dintre care doi de la Colegiul Naţional din Iaşi, trei de la Colegiul Naţional "Emil Racoviţă" şi unul de la Colegiul Naţional "Costache Negruzzi" din Iaşi, precum şi alţi doi elevi de la Colegiul Naţional "Mihail Sadoveanu" din Paşcani, au obţinut nota zece la toate probele examenului de Bacalaureat. 

"Din datele statistice pe care le avem în acest moment de la Ministerul Educaţiei, Iaşiul se situează în primele trei locuri la nivel naţional. Este un procent foarte bun al promovabilităţii elevilor noştri, cu mult mai mare decât media la nivel naţional. Dacă ne raportăm în timp, la sesiunea anterioară a Bacalaureatului din 2016, s-a constatat că avem o creştere semnificativă şi la nivel de judeţ, de la 76,51% la 82,91% înainte de etapa de contestaţii, ceea ce ne clasează pe locul III la nivel naţional", a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, Genoveva Farcaş. 

Conform sursei citate, numărul mediilor de 10 este, de asemenea, în creştere, de la două în 2016, la opt în acest an, fapt care clasează Iaşiul pe locul II la nivel naţional. 

Potrivit statisticilor, 236 de absolvenţi de liceu care au susţinut examenele acestei sesiuni de Bacalaureat au obţinut medii cuprinse între 5,00 şi 5,99, fiind posibil ca în urma etapei de contestaţii unii dintre aceştia să depăşească pragul mediei 6, necesar pentru promovarea examenului de bacalaureat. 

Din totalul celor 798 de candidaţi respinşi, 539 provin din seria curentă, iar 259 din seriile anterioare. 

"Estimăm că o bună parte dintre aceştia se vor înscrie la examenul de Bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2017, în intervalul 11 - 14 iulie, probele scrise urmând să se desfăşoare în zilele de 21, 23 şi 24 august. Elevii nemulţumiţi de nota primită au posibilitatea să depună contestaţii doar astăzi (miercuri-n.r.), între orele 16.00 şi 20.00", a menţionat Genoveva Farcaş. 

* OLT 

Procentul candidaţilor din judeţul Olt care au promovat Bacalaureatul este de 63,11%, mai bun cu peste trei procente faţă de cel din anul precedent, potrivit şefei Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Olt, Felicia Man, care subliniat că anul acesta sunt şi două medii de 10. 

Elevii cu media 10 - Maria Amalia Filip şi de Răzvan Gabriel Milarez - sunt absolvenţi ai Colegiului Naţional "Ion Minulescu", specializarea matematică-informatică. 

Unitatea de învăţământ cu cel mai bun procent de promovabilitate este Colegiul Naţional "Radu Greceanu" din Slatina, cu promovabilitate la examen de 95,44%, pe locul secund fiind Colegiul Teoretic "Mihai Viteazul" Caracal (94,53%), pe locul al treilea Colegiul Naţional "Ion Minulescu" Slatina (92,70%), iar pe locul patru - Liceul Tehnologic Iancu Jianu (81,25%). 

Au promovat bacalaureatul 1.735., dintre aceştia 325 cu medii peste 9. Numărul celor respinşi este de 1.008 candidaţi. 

Trei unităţi de învăţământ liceal - Liceul Tehnologic Crâmpoia, Liceul Tehnologic Drăgăneşti-Olt şi Liceul Tehnologic Izvoarele - nu au elevi care să fi promovat Bacalaureatul, aceste licee fiind şi anul trecut în aceeaşi situaţie, de promovabilitate zero. 

* PRAHOVA 

Procentul de promovabilitate la prima sesiune de Bacalaureat în judeţul Prahova este de 76,58%, cu peste trei procente mai mare faţă de anul trecut, doi absolvenţi obţinând media zece. 

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, Nicolae Angelescu, a declarat, că la nivelul judeţului au promovat 76,58% dintre cei 4.936 de candidaţi care s-au prezentat la toate probele examenului. 

Doi candidaţi au obţinut media zece, a precizat sursa citată. 

Angelescu a precizat că procentul de promovabilitate pentru candidaţii din seria curentă este de 82,86%. 

* SĂLAJ 

Un număr de cinci elevi din Sălaj au obţinut media 10 la prima sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an. Promovabilitatea la nivel de judeţ a fost de 70,8%, potrivit datelor făcute publice miercuri, de Ministerul Educaţiei. 

Cele cinci medii de 10 au fost obţinute de doi elevi de la Colegiul Naţional "Silvania" Zalău - George Emil Nicola şi Raluca Delia Morar, două eleve de la Colegiul Naţional "Simion Bărnuţiu" Şimleu Silvaniei - Oana-Narcisa Biriş şi Andra Brăban şi un absolvent al Liceului Pedagogic "Gheorghe Şincai" Zalău - Bucsi Laszlo Kristian. 

La prima sesiune a examenului de Bacalaureat s-au înscris, în Sălaj, 1.787 candidaţi, 1.599 din promoţia curentă şi 188 din seriile anterioare, 118 dintre ei absentând la cel puţin una din probe şi patru fiind eliminaţi pentru tentative de fraudă. 

La liceele tehnologice din Nuşfalău, Sâg şi Surduc promovabilitatea a fost zero, însă şi numărul absolvenţilor a fost foarte mic, în primul caz de 13, în al doilea de nouă şi în al treilea doar de trei elevi. 

Din cei 1.661 de elevi prezenţi la toate probele, au luat cel puţin media şase 1.176 de absolvenţi, procentul de promovabilitate fiind de 70,8%, în creştere faţă de anul trecut, când a fost 61%. 

* SIBIU 

Pentru prima dată, judeţul Sibiu s-a clasat pe locul I pe ţară privind rezultatele obţinute la examenul de Bacalaureat, cu o promovabilitate de 83,73 % şi două medii de 10, la două licee din judeţ, a declarat Ştefan Firu, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean. 

"Este o evoluţie, anul trecut am ocupat locul 3 sau 5 pe ţară. Depinde şi de generaţie, este o generaţie foarte bună acum, profesorii sunt aceiaşi. Avem şi două medii de 10. Doresc să felicit atât profesorii, cât şi copiii, pentru că meritul este al lor", a explicat Ştefan Firu. 

În judeţul Sibiu, toţi elevii de la trei licee au promovat examenul de Bacalaureat, fiind vorba de două licee din municipiul Sibiu, "Octavian Goga" şi "Gheorghe Lazăr", şi Liceul Tehnologic S.N.G. din municipiul Mediaş. 

De asemenea, în judeţul Sibiu au fost obţinute două medii de 10, una la Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr" din Sibiu, cealaltă la Liceul Teoretic din oraşul Cisnădie. 

"O singură dată judeţul Sibiu a mai reuşit să fie primul pe ţară la simulare la Bacalaureat, în anul şcolar 2014-2015, la examenul la Limba română", a precizat, Livia Creţulescu, purtător de cuvânt a Inspectoratului Şcolar Sibiu. 

* SUCEAVA 

Procentul de promovabilitate în judeţ, la sesiunea de vară a examenului de Bacalaureat, înainte de depunerea contestaţiilor, este de 73,49%, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, Cezar Anuţei. 

El a spus că, la prima sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an, s-a înscris un număr 5.192 de elevi, dar s-au prezentat doar 4.960, dintre care trei au fost eliminaţi. 

Purtătorul de cuvânt al IŞJ Suceava a precizat că dintre candidaţii prezenţi la examene un număr de 1.312, reprezentând 26,45% a obţinut note până în 5,99, iar 3.645, respectiv un procent de 73,49% din elevi a reuşit să treacă examenul, obţinând cel puţin media 6. 

Dintre candidaţii promovaţi la Bacalaureat, cel mai mare număr - 1.164 - a obţinut medii între 8,00 şi 8,99, iar 685 de elevi au obţinut medii între 9,00 şi 9,99. Niciun elev nu a obţinut media 10,00. 

* VASLUI 

Un procent de 75,6 la sută dintre cei 2.447 de candidaţi care au participat la Bacalaureat - prima sesiune - au reuşit să promoveze examenul. 

Potrivit inspectorului general şcolar adjunct din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui, prof. Cristiana Botan, rata de promovare este una mulţumitoare, fiind mai mare cu cinci procente decât cea înregistrată la sesiunea din vară a Bacalaureatului din 2016. 

La nivelul judeţului Vaslui, trei elevi au obţinut media 10.00. 

La prima probă a Bacalaureatului, 104 candidaţi au absentat, iar doi au fost eliminaţi din examen din motive de fraudă, după ce au fost surprinşi cu telefoanele mobile în sala de examen. La cea de-a doua probă s-au înregistrat 121 de absenţi, iar la ultima probă 89. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel