Profesoara Cristina Tunegaru a făcut o comparație privind rezultatele la Bacalaureat 2017 și cele din anii anteriori, iar concluziile sunt surprinzătoare.
"Am comparat procentele de promovare de la bac din 2011-2012 cu cele din 2017 și am obținut niște rezultate foarte interesante.
Ne așteptam la o creștere, pentru că subiectele au fost ușoare, însă rezultatele din unele județe sunt uluitoare. Poate că elevii au învățat mai mult, dar o creștere a promovării de la 30% la 80% în Galați, în intervalul 2011-2017, iese mult din pluton. Și totuși, oamenii sunt aceiași, profesorii nu s-au schimbat foarte mult în 6 ani, nici mediul social.
Ce s-a întâmplat în Alba, Iași, Galați, Timiș, ce metode revoluționare au folosit profesorii la clasă, astfel încât să obțină mobilizarea aceasta a elevilor? Sau poate vreo reformă locală necunoscută a schimbat brusc fața învățământului din aceste județe, spre deosebire de Constanța sau Maramureș care abia țin pasul cu reformele.
Sper doar că revoluția nu constă în standarde diferite de corectare (cu profesori de gimnaziu, cum se aude), matematică „creativă" la calcularea procentelor, supraveghere lejeră și tot arsenalul de trucuri de disimulare exersate în ultimii ani.
Unii au ironizat rezultatele de la bac ale unor județe ca Teleorman sau Ilfov, alții au făcut topuri. Se întâmplă în fiecare an, iar efectul este că stimulăm inspectoratele să facă tot ce le este în putință pentru a crește procentele", a spus Cristina Tunegaru.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu