Rezultate Jocuri Olimpice 28 iulie 2024

FOTO: Reuters Marketplace
FOTO: Reuters Marketplace

Au început Jocurile Olimpice! În această știre, găsiți rezultatele zilnice actualizate.
 

Tenis: Begu şi Niculescu, învinse în primul tur la dublu feminin

Perechea română Irina Begu/Monica Niculescu a fost învinsă de cuplul taiwanez Su-Wei Hsieh/Chia Yi Tsao, cu 7-6 (7/2), 7-5, duminică seara, în prima rundă a probei feminine de dublu, la Jocurile Olimpice de la Paris, la arenele de la Roland Garros. Begu şi Niculescu s-au înclinat după exact două ore de joc. Cele două românce părăsesc astfel Jocurile Olimpice, după ce Irina Begu a fost eliminată şi de la simplu, de liderul mondial Iga Swiatek, cu 6-2, 7-5. Duminică seara mai este programat şi meciul dintre Ana Bogdan/Jaqueline Cristian şi japonezele Shuko Aoyama/Ena Shibahara.

 

Polo: România, învinsă de Grecia cu 14-7

Naţionala masculină de polo pe apă a României a fost învinsă de echipa Greciei cu scorul de 14-7 (4-2, 5-3, 2-1, 3-1), duminică seara, în primul său meci din Grupa A, la Jocurile Olimpice de la Paris. Grecii au dominat jocul de la un capăt la altul, reuşind să se impună fără emoţii, la o diferenţă de şapte goluri. Vlad Georgescu şi Andrei Neamţu au marcat câte două goluri pentru echipa antrenată de Bogdan Rath, celelalte goluri fiind reuşite de Francesco Iudean, Andrei Prioteasa şi Tudor Fulea. Pentru eleni au punctat Stylianos Argyropoulos (4 goluri), Alexandros Papanastasiou (2), Angelos Vlachopoulos (2), Dimitrios Skoumpakis (1), Efstathios Kalogeropoulos (1), Ioannis Fountoulis (1), Nikolaos Gkillas (1), Nikolaos Papanikolaou (1), Konstantinos Genidounias (1). România va juca următorul meci pe 30 iulie, contra echipei SUA (17:35). În celelalte meciuri din grupă, Croaţia a dispus de Muntenegru cu 11-8, iar Italia a trecut de SUA cu 12-8. În Grupa B, Spania a învins Australia cu 9-5, Ungaria a întrecut Ungaria cu 13-12, iar Serbia a câştigat cu 16-15 în faţa Japoniei. Primele patru clasate din fiecare grupă se califică în sferturile de finală.

Înot: Leon Marchand şi Torri Huske, medaliaţi cu aur la Jocurile Olimpice

Înotătorul francez Leon Marchand a cucerit duminică seara medalia de aur în proba masculină de 400 m mixt din cadrul JO 2024 de la Paris, obţinând cu această ocazie primul titlu olimpic din cariera sa. Marchand (22 ani) a fost cronometrat în 4 min 02 sec 95/100, nou record olimpic, devansându-i cu aproape şase secunde pe japonezul Tomoyuki Matsushita (4:08.62) şi pe americanul Carson Foster (4:08.66), medaliaţi cu argint, respectiv bronz. În proba feminină de 100 m fluture, titlul olimpic a revenit americancei Torri Huske (21 ani), învingătoare în finală cu timpul de 55 sec 59/100. Huske s-a impus la o diferenţă de patru sutimi de secundă în faţa compatrioatei sale Gretchen Walsh, deţinătoarea recordului mondial din luna iunie. Chinezoaica Zhang Yufei a completat podiumul (56 sec 21/100). Clasamente finale: 400 m mixt masculin 1. Leon Marchand (Franţa) aur 2. Tomoyuki Matsushita (Japonia) argint 3. Carson Foster (SUA) bronz 100 m fluture feminin 1. Torri Huske (SUA) aur 2. Gretchen Walsh (SUA) argint 3. Zhang Yufei (China) bronz.

Înot: David Popovici, calificat în finală la 200 m liber cu cel mai bun timp

Înotătorul român David Popovici s-a calificat, duminică, în finala probei de 200 m liber din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, cu cel mai bun timp din semifinale, 1 min 44 sec 53/100. Popovici (19 ani), dublu campion mondial şi cvadruplu campion european, reuşise anterior şi cel mai bun timp din serii, 1 min 45 sec 65/100. Al doilea timp din semifinale a fost obţinut de britanicul Duncan Scott, 1 min 44 sec 94/100. Finala va avea loc luni 29 iulie, la ora 21:40 (ora României). Popovici a fost al patrulea în finala la 200 m liber în urmă cu trei ani, la JO de la Tokyo.

Diora Keldiorova a oferit Uzbekistanului prima medalie olimpică de aur la judo

Diora Keldiorova a adus Uzbekistanului prima medalie olimpică de aur la judo, după ce a reuşind să o învingă pe Distria Kransiqi din Kosovo în finala categoriei 52 kg, duminică la Paris. Keldiorova, în vârstă de 26 de ani, nu era considerată favorita competiţiei de la Paris, în ciuda faptului că este numărul unu mondial la această categorie. Ea a trecut mai întâi, spre surpriza generală, de japoneza Uta Abe, campioana olimpică en titre, înainte de se impune în faţa germancei Mascha Ballhaus, în sferturile de finală. Uzbeca a reuşit să o învingă în semifinale franţuzoaica Amandine Bouchard, medaliată cu argint la JO de la Tokyo, în 2021, asigurându-şi un duel în marea finală cu Distria Krasniqi, campioana olimpică en titre la 48 kg, care a urcat la categoria superioară şi pe care a învins-o prin waza-ari. Clasamentul final la categoria 52 kg: 1. Diora Keldiorova (Uzbekistan) aur 2. Distria Krasniqi (Kosovo) argint 3. Larissa Pimenta (Brazilia) bronz 3. Amandine Buchard (Franţa) bronz.

Judo: Al doilea titlu olimpic consecutiv pentru japonezul Hifumi Abe

Japonezul Hifumi Abe a cucerit al doilea său titlu consecutiv de campion olimpic la judo, la categoria 66 kg, duminică în capitala Franţei, la câteva ore după ce sora sa Uta Abe, medaliată la rândul ei cu aur la Tokyo, în 2021, a fost eliminată surprinzător din concursul feminin de la Paris. În vârstă de 26 de ani, Hifumi Abe l-a învins în finală pe brazilianul Willian Lima, trecându-şi astfel în palmares al doilea aur olimpic, alături de cele patru titluri de campion mondial. Neînvins din 2019, Abe s-a impus în doar 2 minute şi 36 de secunde în confruntarea cu Lima, după ce a reuşit două waza-ari în finală, echivalentul unui ippon. Într-o luptă mai intensă în semifinale, japonezul a avut nevoie de prelungiri pentru a-l învinge pe moldoveanul Denis Vieru, care a intrat în posesia medaliei de bronz, alături de kazahul Gusman Kirgizbaiev. Tot duminică, sora sa Uta Abe, marea favorită a concursului feminin la categoria 52 kg, a fost eliminată spre surpriza generală în optimile de finală de uzbeca Diora Keldiorova. Ea era, de asemenea, neînvinsă din 2019.

 

Ciclism: Elveţianul Marc Hirschi, chemat de urgenţă la Jocurile Olimpice, după ce a câştigat Turul Cehiei

Ciclistul elveţian Marc Hirschi, care a câştigat duminică Turul Cehiei, a fost chemat de urgenţă la Jocurile Olimpice, pentru a lua parte la cursa pe şosea programată la sfârşitul săptămânii viitoare, informează L'Equipe. Hirschi în vârstă de 26 de ani, component al echipei UAE Emirates, îl va înlocui pe compatriotul său Stefan Bissegger, clasat pe locul al şaselea în proba olimpică de contratimp desfăşurată sâmbătă la Paris şi încheiată cu victoria belgianului Remco Evenepoel. Conform Comitetului olimpic elveţian, Bissegger se confruntă cu 'dureri musculare la spate de la finalul Turului Franţei' şi nu este 'în măsură să susţină un efort mai lung', precum cursa de fond pe distanţa de 273 km. Prin urmare, Elveţia îl va alinia pe Marc Hirschi alături de Stefan Kung în cursa programată pe 3 august în capitala Franţei.

 

Rebacca Diaconescu s-a calificat în semifinalele probei de 200 m liber la feminin

Înotătoarea română Rebecca-Aimee Diaconescu s-a calificat nescontat în semifinalele probei de 200 m liber, duminică, la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce a obţinut al 16-lea timp din serii.

Diaconescu, înregistrată în 1 min 59 sec 29/100, a prins ultimul loc pentru semifinale, cea mai rapidă din serii fiind australianca Mollie O'Callaghan (1:55.79).

Rebecca Diaconescu (18 ani), care a obţinut un loc de universalitate pentru Jocurile Olimpice, va evolua tot duminică în semifinale, la 22:50.

Diaconescu a cucerit argintul la Europenele de juniori de la Vilnius în această probă, cu un timp mai bun decât la JO 2024 (1 min 58 sec 97/100).

 

JUDO: Uta Abe, în stare de șoc și cu lacrimi a fost eliminată. Era campioana en titre la categoria 52 kilograme, judo feminin, neînvinsă din 2019!

Judoka japoneză Uta Abe, campioana olimpică en titre la categoria 52 kg, neînvinsă din 2019, a fost eliminată în optimile de finală ale categoriei 52 kg, duminică, la Arena Champ-de-Mars, informează AFP.

Abe s-a aflat în stare de şoc după eşecul suferit în confruntarea cu Diora Keldiorova din Uzbekistan, medaliată cu argint la ultimele Campionate Mondiale.

Sportiva niponă, în lacrimi, a avut nevoie de susţinere pentru a părăsi sala, fiind aclamată de publicul parizian, care a dorit astfel să o ajute să treacă peste această mare dezamăgire.

 

David Popovici s-a calificat și el în semifinală cu un timp record

David Popovici a debutat la Olimpiada de la Paris.

În vârstă de doar 19 ani, sportivul nostru s-a calificat en-fanfare în semifinalele probei de 200 de metri liber la Jocurile Olimpice. Timpul pe care Popovici l-a scos a fost unul excelent de 1 minut, 45 de secunde și 65 de sutimi.

Semifinalele vor avea loc în această seară la ora 21:45.

 

România s-a calificat fără emoții în semifinalele probei feminine de dublu rame la canotaj

Româncele Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel s-au calificat fără emoţii în semifinalele probei feminine de dublu rame feminin, duminică, la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce au câştigat detaşat a doua serie.

Vrînceanu şi Anghel au fost cronometrate cu timpul de 7 min 24 sec 27/100, fiind urmate la circa patru secunde de echipajul irlandez (7:28.22).

Primele trei echipaje din fiecare serie se califică în semifinale, restul urmând să ia startul în recalificări.

Semifinalele probei sunt programate pe 31 iulie (11:54).

JO 2024: Sud-coreeanul Oh Sang-uk a devenit campion olimpic la sabie

Sud-coreeanul Oh Sang-uk a devenit campion olimpic la sabie, în timp ce aurul la spadă feminină a fost cucerit de Vivian Kong Man Wai din Hong Kong, numărul unu mondial, cu ocazia întrecerilor derulate sâmbătă la arena Grand Palais din capitala Franţei, anunță Agerpres.

Campion mondial la individual în 2019 şi cvadruplu campion mondial pe echipe, Oh Sang-uk l-a dominat în finală pe tunisianul Fares Ferjani, în faţa căruia s-a impus cu 15-9, pentru a obţine, la 27 de ani, prima sa medalie olimpică de aur.

Bronzul a revenit italianului Ligi Samele, care l-a învins în finala mică pe egipteanul Ziad Elsissy, cu 15 tuşe la 12.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel