60,13% dintre elevii din clasele terminale de liceu care au luat parte la simularea examenului de Bacalaureat 2024 au luat note egale sau mai mari de 5 la Limba şi literatura română, 64,12% la proba obligatorie a profilului, iar o pondere de 64,75% la proba la alegere a profilului, a transmis vineri Ministerul Educaţiei.
Rata de promovare la Limba maternă a fost de 84,08%. Simularea Bacalaureatului s-a desfășurat între 4 - 7 martie, la nivel naţional, de elevii claselor a XII-a şi a XIII-a seral/frecvenţă redusă.
Conform comunicatului citat, au luat parte în procesul de evaluare 13.897 de profesori. În cadrul celor peste 1.320 de centre de examen, respectiv licee, scanarea şi încărcarea lucrărilor pe platforma informatică au fost asigurate de peste 10.000 profesori asistenţi.
'Rezultatele înregistrate la probele scrise ale simulării examenului naţional de bacalaureat 2024 au fost transmise către Inspectoratele Şcolare Judeţene/al Municipiului Bucureşti. La momentul transmiterii prezentei informări, rezultatele se transmit de la nivelul inspectoratelor şcolare către fiecare unitate de învăţământ sub forma cataloagelor cu notele finale. Borderourile asociate fiecărei evaluări, corespunzătoare celor 33 de tipuri de subiecte, vor fi trimise de către Ministerul Educaţiei inspectoratelor şcolare judeţene/Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti până cel târziu marţi, 19 martie 2024, urmând a fi transmise de către inspectorate către fiecare unitate de învăţământ cel târziu până pe 20 martie 2024', a mai transmis Ministerul Educaţiei.
Ministerul subliniază faptul că face demersuri pentru a dezvolta Platforma de evaluare digitalizată, cu scopul ca, începând din anul școlar 2025, rezultatele probelor scrise ale simulărilor să fie transmise anonimizat, prin afişare pe platformă, similar examenelor naţionale.
Lucrările scrise ale elevilor care au participat la simularea probelor scrise din cadrul examenului de Bacalaureat 2024 se află în unităţile de învăţământ unde elevii au susţinut probele. Profesorii care predau disciplinele la care s-au dat probele simulării au acces la lucrările elevilor din clasele la care predau, dar şi, începând cu data de 20 martie, la borderourile de evaluare corespunzătoare, potrivit comunicatului citat.
Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei școli prin discuţii cu elevii, şedinţe cu părinţii, dar şi la nivelul consiliului profesoral, cu scopul adoptării unor măsuri potrivite fiecărei situaţii în parte, astfel încât să se îmbunătăţească performanţele şcolare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News