Rezultate UMF IASI 2019 Medicina. Miercuri, 24 iulie 2019, s-a dat concursul de admitere la UMF Iaşi.
Rezultate UMF IASI 2019 Medicina. Susținerea testului grilă s-a desfășurat miercuri, 24 iulie 2019, între orele 10.00-13.00. Scanarea tezelor în fața candidaților și comunicarea punctajelor a avut loc după finalizarea testului grilă.
Rezultate UMF IASI 2019 Medicina. Candidații din acest an la concursul de admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa" din Iași au concurat pe 725 de locuri bugetate distribuite astfel:
300 la Medicină,
55 la Asistență Medicală Generală,
10 la Nutriție și Dietetică,
89 la Medicină Dentară,
34 la Tehnică Dentară,
99 la Farmacie,
74 la Balneofiziokinetoterapie și recuperare
64 la Bioinginerie.
În plus, au fost puse la dispoziția elevilor din mediul rural 19 locuri (2 – Medicină Dentară, 4 – Tehnică Dentară, 6 – Farmacie, 5 – Asistență Medicală Generală și 2 – Nutriție și Dietetică), 6 locuri pentru romi (2 – Medicină, 1 – Asistență Medicală Generală, 1 – Medicină Dentară, 1 – Tehnică Dentară și 1 – Farmacie) și 34 locuri pentru români de pretutindeni.
178 la Medicină,
132 la Asistență Medicală Generală,
36 la Nutriție și Dietetică,
70 la Medicină Dentară,
39 la Tehnică Dentară,
85 la Farmacie,
39 la Balneofiziokinetoterapie și recuperare
18 la Bioinginerie.
Rezultate UMF IASI 2019 Medicina. Studenții internaționali au la dispoziție 624 de locuri pe cont propriu valutar.
pentru specializările Medicină și Medicină Dentară: Biologie clasa a XI-a (Anatomia și Fiziologia omului) – obligatoriu și Chimie organică sau Fizică – la alegere
pentru specializarea Farmacie: Chimie organică – obligatoriu și Biologie vegetală sau Biologie clasa a XI-a (Anatomia și Fiziologia omului) – la alegere
pentru specializările Asistență Medicală Generală, Tehnică Dentară, Nutriție și Dietetică: la alegere între Biologie clasa a XI-a (Anatomia și Fiziologia omului) sau Chimie organică
pentru specializarea Balneo-fiziokinetoterapie și recuperare, Biologie clasa a XI-a (Anatomia și Fiziologia omului)
pentru specializarea Bioinginerie – la alegere între Matematică sau Biologie clasa a XI-a (Anatomia și Fiziologia omului).
Conform Metodologiei, rezultatele concursului de admitere sunt afișate după respectarea anumitor etape.
- Comisia de admitere a fiecărei facultăți procedează la transformarea punctajului în notă pentru fiecare teză (procedură asistată de calculator și verificată de comisia de corectură) și trecerea notei (cu două zecimale, fără rotunjire) pe teză.
- Fiecare teză cu nota consemnată va fi semnată de către Decanul facultății.
- Tezele, cu notele consemnate și semnate de către Decanul facultății, se ordonează alfabetic și numeric după marcă (numărul primit la înscriere).
- Calcularea mediei pentru fiecare candidat.
- Întocmirea clasamentului și aprobarea lui de către Comisia de admitere și semnarea de către Rector și Decanii facultăților.
Listele provizorii / finale trebuie listate, verificate și aprobate de Comisia de admitere și, după semnarea de către Rector și Decanii facultăților, se aduc la cunoștință publică prin afișare imediată, la sediul facultății, la loc vizibil, precum și pe site-ul U.M.F. "Grigore T. Popa" din Iași, specificându-se ora și data afișării.
După cum vedeți, este un proces de durată, motiv pentru care va mai dura până ce rezultatele vor fi afișate/postate pe site.
GRILELE CORECTE LA UMF IASI 2019 POT FI CONSULTATE AICI.
Unul dintre cele mai vechi asezaminte de invatamant superior din tara noastra, a fost fondat in 1879, ca Facultate de Medicina, fiind ulterior asociat cu alte doua institutii ce completeaza aria pregatirii medicale – Facultatea de Farmacie si Facultatea de Medicina Dentara. In anul 1991, institutului i se confera statutul de Universitate, primind numele celebrului reprezentant al Scolii de Anatomie Functionala Iasi, Grigore. T. Popa. Ulterior este inclusa si Facultatea de Bioinginerie Medicala, singura de acest fel din Romania. Universitatea se mandreste astazi cu un valoros corp profesoral precum si cu o baza materiala si tehnica modernizata, adecvata desfasurarii procesului didactic si activitatii de cercetare stiintifica.
Infiintata odata cu Universitatea din Iasi, activitatea Facultatii de Medicina debuteaza la 1 decembrie 1879 , datorita prezentei in Guvern a lui M. Kogalniceanu si N. Kretzulescu, precum si penuriei de cadre medicale dupa razboiul de independenta din 1877. De-a lungul timpului, mari personalitati au marcat activitatea Universitatii de Medicina: Grigore T. Popa, Leon Scully, Petru Poni, C.I. Parhon, Aristide Peride, Ion Ciure, Ludovic Russ, Ernest Juvara, C. Proca, N. Leon, V. Sion, Fr. Reiner, E. Riegler, Al. Slatineanu, I. Tanasescu, A. Tupa, V. Rascanu, L. Baliff, J. Nitulescu, O. Franche, Vl. Butureanu, P. Vancea si altii.
Universitatea isi asuma ca roluri fundamentale formarea si perfectionarea absolventilor si specialistilor in medicina, medicina-dentara, farmacie, bioinginerie si asistenta de sanatate, crearea, tezaurizarea si difuzarea valorilor stiintelor bio – medicale si afirmarea lor in circuitul european si mondial, ameliorarea continua a activitatilor si performantelor sistemului national de sanatate publica, cultivarea traditiei gandirii libere si a democratiei academice, a deontologiei si bioeticii, in spiritul recunoasterii drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului si a principiului suprematiei legii.
formarea de specialisti cu pregatire superioara, performanti in raport cu nivelul national si international
actualizarea si perfectionarea continua a pregatirii specialistilor, prin diferite forme de invatamânt postuniversitar;
managementul calitatii serviciilor educationale de formare initiala si continua oferite de universitate;
optimizarea activitatilor de cercetare stiintifica fundamentala si aplicata, pentru ridicarea nivelului calitativ, cresterea competitivitatii si afirmarii performantelor scolii medicale iesene si pentru imbunatatirea continua a asistentei medicale;
promovarea relatiilor de cooperare internationala si integrarea in sistemul european de invatamant medical, prin realizarea standardelor de structura, calitate si eficienta;
promovarea deontologiei si a bioeticii, apararea valorilor democratiei, respectarea drepturilor si libertatilor fundamentale ale individului in statul de drept;
asigurarea bazei materiale corespunzatoare tuturor acestor activitati, precum si a unor conditii de munca si viata adecvate pentru toti membrii comunitatii academice.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News