Rezultatele Drugtest, confirmate de INML 100% într-un județ, 50% în alt județ. Primele concluzii ale ministrului Predoiu

Facebook Poliţia Română
Facebook Poliţia Română

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a oferit un interviu pe larg privind OUG 84/2024 prin care se încearcă prinderea cât mai eficientă a șoferilor care se urcă drogați la volan.

În cadrul emisiunii realizate de Bogdan Chirieac, Cătălin Predoiu a răspuns controversei momentului: de ce în anumite județe rezultatele de laborator confirmă doar 50% din testările pozitive efectuate de polițiști?

Acesta a subliniat că este necesară de investigație detaliată, însă s-a făcut un experiment interesant:

„Într-adevăr există pe harta țării județe unde îmi dau compatibilități de 100% 80%, 95%, 87% și județe unde sunt în jur de 50%. M-am întrebat și eu de ce. Am luat drug-testerul din județul 1, l-am pus în județul 2 și din județul 2 l-am dus pe celălalt în județul 1... Vezi întregul articol, alături de video, pe www.dcnewstv.ro.

Unele drugtestere utilizate în România au fost criticate pentru inexactitatea rezultatelor, ceea ce a dus la situații în care persoane nevinovate au fost acuzate pe nedrept de consum de droguri. Pe de altă parte, există și cazuri în care consumatori de droguri au trecut testul fără probleme, punând astfel în pericol siguranța publică.

Ministrul Predoiu a asigurat în aceeași emisiune că Poliția Română dispune astăzi de cele mai performante aparate de testare care se pot cumpăra astăzi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel