Rezultatele finale, după contestaţii, la etapa specială a Evaluării Naţionale - publicate luni

Rezultatele finale, după contestaţii, la etapa specială a Evaluării Naţionale - publicate luni
Rezultatele finale, după contestaţii, la etapa specială a Evaluării Naţionale - publicate luni

Rezultatele finale, după contestaţii, la etapa specială a Evaluării Naţionale vor fi afişate luni.

Alegeri prezidentiale 2024

Etapa specială a Evaluării Naţionale vizează absolvenţii învăţământului gimnazial care, în contextul măsurilor stabilite privind combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, au fost în izolare/ carantină sau care, din alte motive justificate cu certificat medical, nu au putut finaliza examenul sau participa la examenul iniţial.

Candidaţii care au participat la una sau mai multe probe de examen desfăşurate în perioada 22 - 25 iunie, dar nu au putut finaliza examenul, beneficiază de recunoaşterea acestor probe. Proporţia candidaţilor cu medii mai mari sau egale cu 5 a fost, la Evaluarea Naţională iniţială, de 76,90% (94.629 de candidaţi). 

Şi anul acesta, la fel ca în 2020, rezultatele examenelor de Bacalaureat şi Evaluare Naţională sunt anonimizate. Acest lucru înseamnă că nimeni nu va putea vedea numele niciunui candidat asociat cu o notă. Totul se va desfăşura pe baza unor coduri unice, corespunzătoare fiecărui participant în parte, coduri primite în sala de examen. 

Atât la avizier, cât şi pe pagina online dedicată rezultatelor de la BAC 2021, vor apărea coduri în dreptul cărora vor fi afişate notele şi mediile obţinute. Fiecare candidat va avea la dispoziţie, în prealabil, codul corespunzător. 

CITEȘTE ȘI Au fost publicate notele la BAC. Rezultate Bacalaureat.edu.ro 2021, pe JUDEȚE. Verifică AICI

Am putea avea bacalaureat cu probe date în aceeași zi

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a spus că nu exclude ideea organizării examenului de bacalaureatul astfel încât toate probele să se desfășoare într-o singură zi.

Dând explicații despre cum va fi organizat concursul de admitere în licee, ministrul a mențonat și perspectiva unui bacalaureat bazat pe competențe, cu toate probele susținute în aceeași zi.

„A fost o variantă, aceea de a da concursul de admitere înainte de Evaluarea Națională. Este principiul pe care funcționează foarte multe universități occidentale - dau o pre-admitere, urmând ca în condițiile în care cei care au luat această pre-admitere obțin diploma de bacalaureat, devin automat studenți. La fel am fi putut aplica și aici (la admiterea în liceu - n.r.) acest principiu (Citește continuarea știrii aici).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel