EXCLUSIV  Rezultatul imediat al parteneriatului strategic româno-japonez. Ovidiu Dranga: Mergem în direcția corectă. România se bucură de respect / video

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/

Ovidiu Dranga, ambasadorul României în Japonia, a fost invitat la Interviurile DC News și Defense România, unde a vorbit despre parteneriatul strategic dintre România și Japonia. 

Ambasadorul României în Japonia a vorbit, în exclusivitate pentru DC News, despre parteneriatul strategic încheiat între cele două țări, spunând că acesta merge în direcția cea bună. 

„Relația cu Japonia capătă o altă dimensiune datorită parteneriatului strategic la care ați lucrat în mandatul dumneavoastră de ambasador la Tokyo. Știu că partea japoneză își face temele, planurile foarte temeinic, după care acționează. Așa este modul de lucru japonez. Și când construiesc un pod sau o șosea, întâi fac planul în cele mai mici detalii. E cultura japoneză. După care, construcția are loc fulgerător. În toată această perioadă, din martie și până acum, cum stau lucrurile între România și Japonia?”, a întrebat Bogdan Chirieac.

„Am început implementarea acestui parteneriat cu sprijinul câtorva instituții cheie din țară. Vorbeam la emisiunea anterioară de forumul inovării de la Cluj care a fost un succes neașteptat pentru că a reunit zeci de companii din Japonia și România, start-up-uri de succes din ambele țări, care s-au întâlnit pentru prima dată și au pus bazele unei colaborări pe termen mediu și lung. Am fost de față, i-am văzut cum lucrează, cât de bine s-au integrat într-un mediu foarte antreprenorial. Foarte bine organizat evenimentul de Primăria Cluj. Felicitări domnului primar Boc pentru implicare!

S-a implicat și ANCOM, foarte importantă această implicare, și desigur Clusterul inovării de la Cluj, plus Ambasada Japoniei la București. Fără contribuția domniei sale, ambasadorul Hiroshi Ueda, nu se putea realiza așa ceva.

Am colaborat foarte bine cu aceste instituții și iată am făcut un pas uriaș în direcția constituirii unui ecosistem româno-japonez dedicat inovării. Vestea bună este că există o perspectivă foarte serioasă pentru o a două ediție în Japonia, anul viitor, probabil la  Kobe.", a spus Ovidiu Dranga. 

„Mergem în direcția corectă cu parteneriatul"

„Mergem în direcția corectă cu parteneriatul. Am pregătit deja câteva vizite importante. Săptămâna viitoarea va veni o delegație importantă din România, care o va include pe doamna consilier prezidențial Păun, împreună cu o delegație din zona medicală pentru a discuta o colaborare româno-japoneză în zona oncologiei. 

Mai sunt câteva vizite importante pe care le pregătim. Ne poate vizita ministrul Oprea prin octombrie, noiembrie și altele de anvergură mai mică. Implementarea parteneriatului a început cu premise de dezvoltare credibile. Avem un cadru bine structurat și avem o disponibilitate a părții japoneze care s-a modificat în bine, a crescut vizibil după încheierea acestui parteneriat.”, a spus Ovidiu Dranga. 

„Japonia ia foarte în serios acest parteneriat strategic, e genul lor, sunt foarte temeinici”, a completat Bogdan Chirieac.

„De data aceasta, să știți că și partea română reacționează foarte bine, așa cum am făcut-o și cu altă ocazie. De data aceasta, Guvernul României și toate autoritățile, care au contribuit la încheierea parteneriatului, au lucrat și lucrează foarte bine în continuare, dovadă că prezența japoneză la Summitul Celor Trei Mari de la  București, de săptămâna viitoare, va fi consistent.

Va fi prezent aici guvernatorul JBIC (Japan Bank for Internațional Cooperation), un semnal foarte important pentru piețele financiare, pentru mediul financiar bancar japonez care a căpătat încredere în economia României și în România în general.

De fapt, rezultatul imediat al acestui parteneriat este creșterea capitalului de încredere și de respect de care România se bucură acum în Japonia.", a spus Ovidiu Dranga la Interviurile DC News și Defense România. 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel