Primarul general, Gabriela Firea, a declarat miercuri că Municipalitatea nu îşi propune să se transforme în "hingherii de maşini'' ai Capitalei, referindu-se la proiectul privind ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar de pe ordinea de zi a şedinţei CGMB de miercuri.
"Nu ne propunem să ne transformăm în hingherii de maşini ai Capitalei (...). Proiectul (...) nu va transforma începând de săptămâna viitoare Capitala într-o zonă în care angajaţii Primăriei îi vânează pe cetăţeni", a spus Firea, la şedinţa CGMB.
Potrivit edilului, este vorba despre un proiect care ajută la disciplina în trafic, în sensul deblocării căilor de acces în situaţiile în care conducătorii auto îşi lasă maşinile în faţa spitalelor, creşelor, grădiniţelor.
Firea a menţionat că s-au înregistrat situaţii în care maşini de pompieri, salvări sau mijloace de transport public au fost blocate de anumiţi şoferi care au lăsat maşina în drum.
"Este vorba doar despre aceste situaţii. În ce priveşte însă autoturismele parcate neregulamentar, dar care nu blochează căile de acces de urgenţă - salvări, SMURD, spitale sau transport public - se va gândi un sistem de sancţionare împreună cu Brigada Rutieră, Poliţia Capitalei, care va fi anunţat ulterior, dar nu face obiectul actualului proiect de pe ordinea de zi", a spus Firea.
Pe ordinea de zi a şedinţei CGMB figurează un proiect de hotărâre privind ridicarea, transportul, depozitarea şi eliberarea vehiculelor staţionare neregulamentar pe partea carosabilă a drumurilor publice care fac parte din reţeaua principală de străzi a municipiului Bucureşti.
Tarifele de ridicare prevăzute sunt: 200 de lei pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de până la cinci tone, inclusiv; 270 de lei pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de peste cinci tone.
Tarifele de transport sunt: 150 de lei pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de până la cinci tone, inclusiv; 200 de lei pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de peste cinci tone.
În funcţie de perioada de depozitare, calculată din momentul depozitării efective a vehiculului, se percepe un tarif de 150 de lei pe zi. Contravaloarea operaţiunii de depozitare se calculează pe intervale de 24 de ore începând cu data şi ora depozitării, nefracţionat
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu