Află în articol care sunt beneficiile pentru sănătate ale consumului de ridichi roșii.
Pe tarabele din pieţe au început deja să apară ridichi roşii de lună, care dau savoare salatelor proaspete şi sunt perfecte de consumat primăvara. Acum sunt cele mai bune și mai sănătoase, tocmai de aceea trebuie să profiţi în această perioada de prezenţa lor. Ridichile roşii te scapă de durerile de cap şi au o mulţime de alte beneficii pentru sănătatea ta, scrie Realitatea.net.
Ridichea roşie conţine piridoxină (vitamina B6), niacina (vitamina B3), acid folic (vitamina B9), riboflavină (vitamina B2), la care se adaugă vitaminele A, C, E şi K. Fierul, calciul, cuprul, magneziul, manganul şi zincul sunt mineralele care se găsesc în ridichile roșii, alături de substanţele nutritive (proteine, carbohidrați, fibre) şi electroliţi (sodiu şi potasiu).
Ridichi roşii conţin substanţe active care pot reduce considerabil riscul de cancer la colon, la sân sau ovarian. Cancerul este prevenit de sulforafan, un compus organic care stimulează producţia unor enzime benefice. Acestea creează o barieră împotriva radicalilor liberi şi inhibă îmbolnăvirea celulelor. Sulforafanul se găsește în ridichile roșii.
În plus, potrivit studiilor, ridichile roşii au o acţiune diuretică şi conţin substanţe care menţin sănătatea rinichilor şi sunt excelente pentru tratarea anumitor probleme ale tractului urinar. De asemenea, ridichile roşii contribuie la detoxifierea ficatului şi la prevenirea bolilor hepatice.
Ridichile roşii scad riscul bolilor cardiovasculare deoarece combat colesterolul rău şi curăţă sângele de impurităţi. Astfel, poţi preveni ateroscleroza şi alte afecţiuni grave asociate cu depunerea colesterolului pe vasele de sânge şi înfundarea arterelor dacă mănânci ridichi roșii primăvara, atunci când ești sigur că nu conțin diverse substanțe dăunătoare și sunt cultivate așa cum este indicat, în perioada lor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News