Rinat Akhmetov, oligarhul ucrainean de la Șahtior Donețk, 'a întors armele' contra lui Putin: Nu plec nicăieri!

Rinat Akhmetov, oligarhul ucrainean de la Șahtior Donețk, 'a întors armele' contra lui Putin: Nu plec nicăieri! / Foto: Matti
Rinat Akhmetov, oligarhul ucrainean de la Șahtior Donețk, 'a întors armele' contra lui Putin: Nu plec nicăieri! / Foto: Matti

Rinat Akhmetov, considerat cel mai bogat om de afaceri al Ucrainei și finanțator al echipei de fotbal Șahtior Donetsk, a hotărât să nu plece din Ucraina.

'Veștile despre începutul războiului m-au prins acasă, în Kiev, când eram în pat. Dormeam, iar asistentul meu a venit în fugă și mi-a zis: 'Rinat, trezește-te! Suntem bombardați, a început războiul!'

'Nici în cel mai negru coșmar al meu nu-mi puteam imagina'

'Nici în cel mai negru coșmar al meu nu-mi puteam imagina că o să fie bombe țintite către Harkov și Kiev, către casele oamenilor și către spitale. Acum fac asta și în sate, în orașe, distrug infrastructura. Cel mai rău e că oamenii normali mor și suferă. Inima îmi este frântă când văd ce se întâmplă în Mariupool.

Faptul că oamenii se ascund unde pot pentru a supraviețui este incredibil. Astăzi, toate resursele mele se concentrează pe ajutorarea persoanelor rămase în Ucraina, care au fost prinși la mijloc în acest război.

Sunt în Ucraina și nu plec nicăieri. Continuăm să ajutăm oamenii cu mâncare, medicamente și tot ce e nevoie', a spus Rinat Akhmetov, conform Ukranews.

Rinat Akhmetov îl atacă pe Vladimir Putin

Acuzat în trecut de președintele Volodimir Zelenski, că ar fi un apropiat al lui Putin, Rinat Akmetov a vorbit despre războiul Rusia - Ucraina.

'Rusia este o țară agresoare și Putin un criminal de război. Ucraina a fost mereu pacifistă și nu a atacat pe nimeni. Astăzi, în satele, în orașele noastre, infrastructura este distrusă, civilii mor și suferă', a spus Rinat Akhmetov, scrie Jaunenglish.

'Toți vrem o Ucraina puternică, independentă și unită în granițele sale recunoscute internațional. Acum, unitatea e cheia supraviețuirii noastre. Indiferent de scenariul pe care-l avem în față, vreau să ajut. Trebuie să facem totul pentru a evita un dezastru umanitar', a spus Akhmetov în urmă cu câteva zile, scrie Marca.

Citește și: Președintele Rusiei a lansat un videoclip de Ziua Internațională a Femeii în care spune că recruții și rezerviștii nu sunt chemați să lupte în prima linie.

„Permiteți-mi să subliniez că soldații care fac serviciul militar nu participă și nu vor participa la ostilități... sarcinile atribuite sunt rezolvate doar de militari profesioniști”, a spus el. Spre deosebire de noi, efortul militar al Ucrainei este ocupat în mare măsură de civili, a mai zis președintele rus.

Mesajul lui Putin a avut ca scop atenuarea presupuselor preocupări din partea femeilor ruse - „mamele, soțiile, surorile, miresele și prietenele soldaților și ofițerilor noștri care sunt acum în luptă” (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel